Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Καμία λύση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος δεν θα είναι αντάξια του haircut

Citigroup - Καμία λύση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος δεν θα είναι αντάξια του haircut
Επικροτεί την επίτευξη του στόχου για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος η αμερικανική τράπεζα
Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει την επιλογή του haircut, ως λύση ελάφρυνσης του χρέους της, στέλνει με τη σειρά της και η Citigroup, ακολουθώντας - και αναλύοντας - τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Αποτιμώντας όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, μετά και τη δημόσια παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως "η Ελλάδα δεν επιθυμεί haircut στο χρέος της, αλλά αναδιάρθρωσή του", η αμερικανική επενδυτική τράπεζα παραδέχεται πως η λύση του haircut έχει φύγει επισήμως από το τραπέζι των διαβουλεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές της.
"Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα υπολείπεται σημαντικά ενός haircut", σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citigroup, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Hollande Formally Embraces Supply-Side Economics", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου.
Σύμφωνα με τη Citigroup, τυχόν συμφωνία θα επέλθει μετά τις Ευρωεκλογές, οι οποίες θα αποτελέσουν ορόσημο για το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης στο σύνολό της.
Η αμερικανική τράπεζα επικροτεί ωστόσο την επίτευξη του ελληνικού στόχου για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσει - και να κερδίσει - η Αθήνα την περαιτέρω αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 15 Ιανουαρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης