Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εξηγήσεις για τους χειρισμούς της ελληνικής κρίσης δίδει ο Trichet - «Είπα ναι στο PSI+ με το σκεπτικό ότι ήταν μοναδική περίπτωση και όχι λύση - πρότυπο»

Εξηγήσεις για τους χειρισμούς της ελληνικής κρίσης δίδει ο Trichet -  «Είπα ναι στο PSI+ με το σκεπτικό ότι ήταν μοναδική περίπτωση και όχι λύση - πρότυπο»
Ελπίζω πως ο θεσμός της τρόικας σταδιακά θα καταστεί μη αναγκαίος
"Τάχθηκα υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI+), γιατί αποφασίστηκε πως θα είναι μια μεμονωμένη κίνηση και όχι πρότυπο για άλλες διασώσεις...".
Τα ανωτέρω επεσήμανε ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, J. C. Trichet, καταθέτοντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της επιτροπής που ερευνά το ρόλο και τα πεπραγμένα του θεσμού της τρόικας.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρώην ισχυρός άντρας της EΚΤ, διεμήνυσε πως η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, κατά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης, ενώ πρόσθεσε πως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για "την εμπλοκή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης". "Φοβήθηκα τότε πως θα στέλναμε αρνητικά μηνύματα, μέσω της εμπλοκής του ΔΝΤ στα πακέτα διάσωσης", δεν δίστασε να επισημάνει ο Trichet, που πλέον έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ποιο είναι όμως το όραμα του Trichet για την Ευρωζώνη του μέλλοντος; "Ελπίζω πως ο θεσμός της τρόικας σταδιακά θα καταστεί μη αναγκαίος", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης