Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Εφικτή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Να μη σταματήσει η εφαρμογή του Μνημονίου

Citigroup - Εφικτή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Να μη σταματήσει η εφαρμογή του Μνημονίου
Η εξάρτηση της Αθήνας από τους δανειστές της παραμένει εξαιρετικά υψηλή - ανέρχεται στο 12,3% του ΑΕΠ μόνο για το 2014
Εφικτή χαρακτηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, για δανεισμό, εντός του 2014, η Citigroup, θέτοντας ωστόσο ως βασική προϋπόθεση τη διατήρηση του θετικού κλίματος των αγορών έναντι των προσπαθειών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για την έξοδο από την κρίση.
"Εάν το ενθαρρυντικό κλίμα για την ευρωπαϊκή περιφέρεια διατηρηθεί, τότε είναι πιθανή η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές εντός του τρέχοντος έτους", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - BIS Weakens Proposed Leverage Ratio", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει η Citigroup, επικαλούμενη την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ (Ιούλιος 2013) για την Ελλάδα, η Αθήνα πρέπει εντός του 2014 να λάβει ποσό ύψους 17,5 δισ. ευρώ σε πρόσθετα δάνεια από τους δανειστές της.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα πρέπει να λάβει επίσης ποσό ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, λόγω της κατοχής ελληνικών ομολόγων.
"Η εξάρτηση της Αθήνας από τους δανειστές της και την εξωτερική χρηματοδότηση παραμένει εξαιρετικά υψηλή, αφού ανέρχεται στο 12,3% του ΑΕΠ μόνο για το 2014", επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα.
Και προειδοποιεί: Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα έχει καταστεί σχεδόν "συγκρουσιακή".
"Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει το εξής: Να μην σταματήσει να εφαρμόζει τους όρους που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσης που έχει λάβει", καταλήγει η Citigroup.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης