Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Επικοινωνιακό τρικ τα εύσημα του Γερμανού ΥΠΕΞ Steinmeier στην Ελλάδα

Citigroup - Επικοινωνιακό τρικ τα εύσημα του Γερμανού ΥΠΕΞ Steinmeier στην Ελλάδα
Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών θα διαρκέσει επί μακρόν
Δεν αναμένει άμεσα συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας η Citigroup, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους, ενόψει της επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.
"Καθώς η Ελλάδα δεν χρειάζεται άμεσα νέα κεφάλαια, ο νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών θα διαρκέσει επί μακρόν. Δεν αναμένεται άμεσα συμφωνία", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - ECB Stresses Importance of Symmetric Inflation Target", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχουν καταστεί πιο δύσκολες από ότι ήταν στο παρελθόν, με το κλίμα μάλιστα να έχει λάβει χαρακτήρα "συγκρουσιακό".
Εστιάζοντας σε άλλο μέρος της έκθεσής της η αμερικανική τράπεζα, στην επίσκεψη στην Αθήνα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Franz-Walter Steinmeier - και στις επαφές που είχε με την ελληνική πολιτική ηγεσία - ισχυρίζεται τα εξής: "Ο Steinmeier χαιρετίζει τις προσπάθειες της Αθήνας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Η αλήθεια είναι όμως πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χάσει σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής του επιρροής, καθώς τον ρόλο αυτόν τον έχει κατεξοχήν αναλάβει τα τελευταία χρόνια το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που λαμβάνει όλες τις καίριες αποφάσεις που αφορούν σε δαπάνες. Παρά τα εμφανώς θετικά σχόλια του Steinmeier για την Ελλάδα, οι Γερμανοί δεν θα συναινέσουν ποτέ σε ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης