Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Πιθανό ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα - Ανακάμπτει η Ευρωζώνη

Societe Generale - Πιθανό ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα - Ανακάμπτει η Ευρωζώνη
Η εμπιστοσύνη για την περιοχή του ευρώ έχει βελτιωθεί
Επιστροφή στην κανονικότητα διαπιστώνει η Societe Generale για τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, τα οποία σημειώνουν δυναμικό ράλι, με τις αποδόσεις από την Ιρλανδία μέχρι και την Ελλάδα να πέφτουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010.
Σύμφωνα με την 39σέλιδη έκθεση της Societe Generale για την πορεία των αγορών την οποία και σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, καθώς οι ενδείξεις ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει, σε συνδυασμό με τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για την στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, βοηθούν στην επαναφορά της ζήτησης για τα ευρωπαϊκά ομόλογα.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας έχουν υποχωρήσει κάτω από το 6%, ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010.





Η εμπιστοσύνη για την περιοχή του ευρώ έχει βελτιωθεί και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, σημειώνει η Societe Generale.
Την ίδια ώρα, υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα στην Ευρώπη να αρχίσουν να «κινούνται» και πάλι και να έχουμε σημαντικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της τραπεζικής ένωσης ή ενός νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, βοηθώντας περαιτέρω στη βελτίωση του κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης