Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν το βασικό σενάριο, αλλά ο κίνδυνος είναι πάντα ορατός

Citigroup - Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν το βασικό σενάριο, αλλά ο κίνδυνος είναι πάντα ορατός
Απογοήτευση για την αδύναμη πορεία των εξαγωγών εκφράζει η αμερικανική τράπεζα
Εξαιρετικά ασταθής παραμένει η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, προειδοποιεί η Citigroup, σε νέα σημερινή 9σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Italian Politics: A Tough Job for PM Letta", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παραμένει εξαιρετικά ασταθής, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς αντιδράσεις που εγείρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε κάθε νέο μέτρο που επιχειρείται να υιοθετηθεί.
"Η διενέργεια πρόωρων εκλογών στην  Ελλάδα δεν αποτελεί το βασικό σενάριο της Citigroup, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβούν", δηλώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, εκφράζοντας σθεναρά τις ανησυχίες τους για το ρευστό πολιτικό σκηνικό στη χώρα.
"Οι πρόωρες εκλογές σίγουρα αποτελούν έναν επιφανή κίνδυνο για την Ελλάδα", διευκρινίζουν.
Αφορμή για τις απόψεις αυτές της Citigroup στάθηκε η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του μέτρου του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία και την αντικατάστασή του από την επιβολή νέου φόρου στα τσιγάρα.
Ταυτόχρονα, η Citigroup σπεύδει να εκφράζει την απογοήτευσή της και για την αδύναμη πορεία της εξαγωγικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τη σημαντικότερη ένδειξη "μιας βελτίωσης που δεν ήρθε...".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης