Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εconomist - Σε τροχιά αποπληθωρισμού Ελλάδα και Κύπρος - Αποστρέφονται τα ομόλογα διεθνώς οι επενδυτές

Εconomist - Σε τροχιά αποπληθωρισμού Ελλάδα και Κύπρος - Αποστρέφονται τα ομόλογα διεθνώς οι επενδυτές


Ο αποπληθωρισμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις υπερχρεωμένες οικονομίες, προειδοποιεί το περιοδικό
Σχέση αγάπης ή σχέση μίσους είναι η σχέση μεταξύ της πορείας του πληθωρισμού και των αποδόσεων των ομολόγων;
Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει με νέο δημοσίευμά του το περιοδικό Economist, προχωρώντας σε μια κοινή διαπίστωση: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά τα ομόλογα εξακολουθούν να μην είναι αγαπητά για τους επενδυτές!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, εάν υπάρχει ένας κοινός τόπος για την καλύτερη επένδυση του 2014 είναι ο εξής: Οι μετοχές θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν έναντι των κρατικών ομολόγων. Ωστόσο, το περίεργο είναι πως αν οι επενδυτές αποτιμούσαν τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, τότε θα έπρεπε να ψηφίζουν... ομόλογα έναντι των μετοχών και όχι μετοχές έναντι των ομολόγων.
Κυρίως σε ό,τι αφορά στα ομόλογα, συνεχίζει το περιοδικό, ο πληθωρισμός αποτελούσε ανέκαθεν τον βασικό καταλύτη για τη μετέπειτα πορεία τους... Η ισχύουσα τάση είναι η εξής: Η άνοδος του πληθωρισμού μειώνει την αγοραστική δύναμη των ομολόγων και αντίστροφα η υποχώρηση του πληθωρισμού αυξάνει την ισχύ των ομολόγων. Οι επενδυτές όμως γιατί συνεχίζουν να αποστρέφονται τα ομόλογα;
"Την ίδια ώρα, Ελλάδα και Κύπρος έχουν εισέλθει σε φάση σημαντικής υποχώρησης του πληθωρισμού. Η τάση αυτή θα έχει διάρκεια", σπεύδει να προειδοποιήσει ο Economist, για να προσθέσει πως "με έναν πληθυσμό που γερνά και μια ανάπτυξη αναιμική, η Ευρωζώνη θυμίζει όλο και πιο επικίνδυνα την Ιαπωνία".
"Ο αποπληθωρισμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις υπερχρεωμένες οικονομίες... ", σημειώνει τέλος το περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης