Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δύο παράγοντες θα κρίνουν την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση - Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η βούληση των πιστωτών να συναινέσουν σε ένα νέο, γενναίο haircut στο χρέος

Citigroup: Δύο παράγοντες θα κρίνουν την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση - Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η βούληση των πιστωτών να συναινέσουν σε ένα νέο, γενναίο haircut στο χρέος
Πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και θα εξέλθει από το βαθύ τούνελ της ύφεσης και της κρίσης;
Στο ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει η Citigroup, μέσω νέας, σημερινής 11σέλιδης έκθεσής της "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - EU Parliament and ECB Agree on SSM", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η βιωσιμότητα της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες" διαμηνύουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ποιοι είναι αυτοί;
- Η ασκούμενη πολιτική από την ελληνική κυβέρνηση
- Η βούληση των πιστωτών της Ελλάδας να συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα, λέγοντας το πολυπόθητο "ναι" σε μια νέα, γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Εστιάζοντας η Citigroup στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, αποτιμώντας τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά μεγέθη, διαπιστώνει τα εξής: Η δημοσιονομική πορεία της χώρας κινήθηκε σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Όπως τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη, η οποία στηρίζεται στην επιβολή μέτρων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.
Όπως έχει ήδη αναφέρει από τη Δευτέρα το www.bankingnews.gr, η Citigroup τοποθετεί στο 4,2% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το σύνολο του τρέχοντος έτους, 2013.
Kατά τη Citigroup, η Ελλάδα συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλες καθυστερήσεις, όσον αφορά στη συλλογή των φόρων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, μπορεί πράγματι οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών να έχουν αυξηθεί, ωστόσο η ανοδική αυτή τάση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προσωρινό φαινόμενο.
"Οι καθυστερήσεις στη συλλογή των φόρων θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις δαπάνες", προβλέπουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citigroup.
"Για όλους αυτούς τους λόγους, η πρόβλεψή μας για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2013 τοποθετείται στο 4,2%, όπως ακριβώς και οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας", τονίζουν επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης