Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Μακεδονία: «Αμετανόητος» ο πρωθυπουργός Mickoski - Επιμένει να αγνοεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βόρεια Μακεδονία: «Αμετανόητος» ο πρωθυπουργός Mickoski - Επιμένει να αγνοεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
Νέα προκλητική δήλωση περί «Μακεδονίας»
Σχετικά Άρθρα
Επιμένει στην χρήση του όρου «Μακεδονία» ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και επικεφαλής του κόμματος VMRO, Hristijan Mickoski, αγνοώντας για ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Ora 24», ανέφερε πως «δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί και να διχάζεται ο κόσμος» και συμπλήρωσε πως είχε «πολλούς φίλους από εδώ και έχω ακόμα ανθρώπους με τους οποίους είμαστε φίλοι, Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Βόσνιοι. Πολλοί που ήταν μαζί στο στρατό είναι από αυτό το μέρος της πόλης».
«Δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί και διαχωρισμοί γιατί αυτό αφήνει περιθώρια στους αποτυχημένους πολιτικούς να διχάσουν τον λαό». «Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε κανένα εμπόδιο ή διαχωρισμό. Όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά γενικότερα στη Μακεδονία. Νομίζω ότι όσο ανοίγουμε αυτά τα θέματα, θα αφήνουμε περιθώριο στους αποτυχημένους και εγκληματίες της πολιτικής να διχάζουν τον λαό» ισχυρίστηκε.
«Θέλω να μιλήσουμε για θέματα που θα μας ενώσουν. Ένα από αυτά τα θέματα είναι η πολιτική που σχεδιάζουμε ως μελλοντική κυβέρνηση, η οποία είναι να επενδύσουμε σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας μας, δηλαδή τα 250 εκατ. ευρώ που θα αποτελέσουν το επίκεντρο να διανεμηθούν ισομερώς σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας μας, Μακεδονία. Και εκτιμώ ότι αυτές είναι πολιτικές που πρέπει να μας ενώνουν όλους», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Μόλις λίγες ημέρες πριν, ο νεοορκισθείς πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και επικεφαλής του κόμματος VMRO ξεκαθάρισε πως αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα της χώρας του να αποκαλείται όπως επιθυμούν οι πολίτες να την αποκαλέσουν.
Μάλιστα, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις προς τη χώρα του και εάν έχει πρόβλημα να πάει στο δικαστήριο της Χάγης, ενώ ανέφερε πως το VMRO δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.
«Νομίζω ότι ήταν μια αξιοπρεπής δήλωση», σχολίασε για το «Μακεδονία» της προέδρου Gordana Siljanovska.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης