Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος σε Akar: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας

Παναγιωτόπουλος σε Akar: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας
Σχετικά Άρθρα

Κάθε άλλο παρά θερμό φαίνεται πως ήταν το κλίμα στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar. Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκλείει κάθε ενδεχόμενο επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, όσο απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
«Είπα στον Akar για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ότι όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε δημοσιοηράφους στη Βουλή. Κι αυτό όταν κυβερνητικές πηγές -μετά το τετ α τετ των δύο υπουργών- υποστήριζαν ότι η συνάντηση (διάρκειας 40 λεπτών) πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. «Συμφωνήθηκε να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Πιο... διαλλακτικός ο Akar

Στον αντίποδα, σε σχετικές δηλώσεις του, ο Akar επιχείρησε να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός, κάνοντας λόγο για διάλογο.
«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων και του διαλόγου. Στη συνάντηση τόνισα τη σημασία της συχνότερης συνάντησης και της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως «πρέπει να διαπραγματευτούμε για μια συνολική και μόνιμη λύση. Οι σχέσεις καλής γειτονίας και οι διεθνείς σχέσεις είναι απαραίτητες για την επίλυση του προβλήματος. Είμαστε δύο συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας.
Για αυτό, ο διάλογος αναδεικνύεται ως απαραίτητο εργαλείο για εμάς. Θεωρούμε ότι η διατήρηση των σχέσεών μας με τρόπο που να μην προκαλεί εντάσεις είναι επωφελής και για τις δύο χώρες».
Κι όλα αφού λίγη ώρα πριν ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εκ νέου την Ελλάδα με... πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης