Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan σε Μητσοτάκη: Είστε υπό κατοχή - Δεν θα σας σώσουν τα όπλα των ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, η Τουρκία είναι πιο δυνατή

Erdogan σε Μητσοτάκη: Είστε υπό κατοχή - Δεν θα σας σώσουν τα όπλα των ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, η Τουρκία είναι πιο δυνατή
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία απέναντι της δεν έχει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Την ένταση με την Ελλάδα συντηρεί η Τουρκία με τον πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, να κλιμακώνει επικίνδυνα την πολεμική ρητορική και συνεχίζει τις απειλές κατά της Ελλάδας.
Λίγη ώρα μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ο Erdogan «απάντησε» πως «τα όπλα που συγκεντρώνονται στη “δυτική Θράκη” δεν σημαίνουν τίποτα» και έκανε λόγο για «συγκεκαλυμμένη κατοχή» της Ελλάδας από τις ΗΠΑ. «Η στήριξη από τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει» είπε και σχολίασε ότι με τα όπλα αυτά, η Ελλάδα θα κάνει… πατινάζ.
Παράλληλα, ο Erdogan αναφέρθηκε και πάλι στο στρατόπεδο στο Λαύριο και υποστήριξε πως «οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα της ΕΕ, ειδικά στην Ελλάδα και στο στρατόπεδο του Λαυρίου».
Παρ' όλα αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θέλει «ειρήνη και ηρεμία με όλη της την καρδιά».

Αιχμές κατά ΗΠΑ

O Τούρκος πρόεδρος -ο οποίος δεν «κατέφερε» να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Joe Biden, στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ- εκτόξευσε αιχμές κατά των ΗΠΑ. «Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που ενθαρρύνουν την Ελλάδα και την κινούν εναντίον μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα όπλα δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς»

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για συσσώρευση όπλων στη Θράκη και στα νησιά, που ωστόσο «δεν σημαίνουν τίποτα» για την Τουρκία.
«Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Η δύναμή μας είναι πολύ πέρα ​​από αυτά. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό σημαίνει συγκεκαλυμμένη κατοχή για την εν λόγω χώρα. Η υποστήριξη από την Αμερική δεν θα σας σώσει» είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε πως με τα όπλα των ΗΠΑ «θα κάνετε... πατινάζ».
Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει».

Το στρατόπεδο στο Λαύριο

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί... στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο. «Οι τρομοκράτες είναι προστατευμένοι σε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στο ελληνικό στρατόπεδο του Λαυρίου» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του τόνισε «αναμένουμε από όλες τις χώρες, ξεκινώντας από τους γείτονές μας, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων χωρίς διακρίσεις. Θέλουμε ειρήνη και ηρεμία με όλη μας την καρδιά. Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας».

Η Ευρώπη και οι «τρεις σοφοί πίθηκοι»

Ο Erdogan στράφηκε και κατά της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό των «τριών σοφών μαϊμούδων».
«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους», δηλαδή δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό και πρόσθεσε ότι: «Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Gulen και τους τρομοκράτες του PKK».

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία

Νωρίτερα και κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε διαμηνύσει στην Τουρκία πως θα βρει απέναντι της την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά πως «ό,τι είχε να πει η Ελλάδα, το είπε στον ΟΗΕ».
«Μια κουβέντα μόνο για τα εθνικά θέματα. Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις "κόκκινες γραμμές της", όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό.
Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη.
Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας.
Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά.
Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου.
Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης