Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανησυχία Δένδια για Τουρκία: Δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα νησιών - Οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς

Ανησυχία Δένδια για Τουρκία: Δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα νησιών - Οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Recep Tayyip Erdogan στον Βόσπορο

Σχετικά Άρθρα

Ανήσυχος για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στον Βόσπορο.
«Αυτό που είναι πολύ στενάχωρο -και ως προς την ουσία- είναι ότι θέμα νησιών δεν είχε τεθεί ποτέ. Δυστυχώς αν υπάρχει κάτι κακό, είναι ότι εγκλωβίζεται και η Τουρκία και η τουρκική κοινή γνώμη» σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ τόνισε πως η Άγκυρα -από το τουρκολιβυκό σύμφωνο και μετά- έχει κάνει επιλογές που δεν αφήνουν κανένα πεδίο συνεννόησης.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει εγκλωβίσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρότι η κυβέρνηση έδωσε από το 2019 και μετά απεριόριστες ευκαιρίες στην απέναντι πλευρά. Και εγκλωβίζει, συνέχισε, σε συνεχή πορεία σύγκρουσης με την Αίγυπτο (σ.σ γιατί υπάρχει το πρωτόκολλο ασφαλείας που επιβάλλει τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη). Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός διερωτήθηκε γιατί κάποιος στην Τουρκία που βλέπει μακριά να επιλέξει αυτή τη στρατηγική, καθώς οδηγεί σε αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς.

Η συνάντηση στον Βόσπορο

Όσον αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Erdogan στον Βόσπορο, ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι ο ίδιος είχε ταχθεί σφόδρα υπέρ αυτής της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. Όπως παρατήρησε, θεωρούσε ότι για να υπάρξει ένα άνοιγμα δεν θα χρειαζόταν να γίνει από κάτω προς τα πάνω.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που έλαβε ήταν ότι η συνάντηση είχε πάει εξαιρετικά. Ωστόσο, «το τι συνέβη από πλευράς της Τουρκίας, είναι παντελώς αδύνατον να το ιχνηλατήσω. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι μια διαρκής επιδείνωση».
Πάντως, ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως θεωρείται «όχι καλό» ότι συμπίπτουν οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης