Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu σε Ελλάδα: Μας έχετε προκαλέσει στο παρελθόν και λάβατε την απάντησή σας - Μην γίνεστε εργαλείο άλλων

Cavusoglu σε Ελλάδα: Μας έχετε προκαλέσει στο παρελθόν και λάβατε την απάντησή σας - Μην γίνεστε εργαλείο άλλων
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε -ξανά- ότι Ελλάδα και Κύπρος «θέλησαν να φέρουν τα πλοία τους ή τα πλοία άλλων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές τον τελευταίο 1 χρόνο»
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες απειλητικές -για την Ελλάδα- δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών και νουθετώντας την Ελλάδα να... διδαχθεί από την ιστορία.
«Οι συμφωνίες είναι σαφείς. Δεν μπορείς να στρατιωτικοποιείς αυτά τα νησιά, αδελφέ. Όταν τα στρατιωτικοποιείς, παραβιάζεις τη συμφωνία που δόθηκε υπό αυτόν τον όρο» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Μιλήστε μου στη γλώσσα του νόμου. Μην πας και συκοφαντείς δεξιά και αριστερά, μην λες ψέματα, μην γίνεσαι εργαλείο των άλλων».

Νέες… νουθεσίες

Για ακόμα μία φορά, εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «συνέστησε» στην Ελλάδα να διδαχθεί από την ιστορία και να μην μετατρέπεται σε εργαλείο.
«Εξηγούμε όλα τα επιχειρήματά μας στη γλώσσα του νόμου. Αλλά η Ελλάδα γίνεται εργαλείο των άλλων. Προσπαθεί συνεχώς να μας προκαλεί. Και εμείς τους το υπενθυμίζουμε. Μας έχετε προκαλέσει και στο παρελθόν. Πήρατε την απάντησή σας, ο λογαριασμός ήταν βαρύς» πρόσθεσε προκλητικά.

«Κανένα πλοίο στην υφαλοκρηπίδα μας»

Την ίδια στιγμή, ο Cavusoglu επανέλαβε την πάγια θέση της Τουρκίας, ότι θα προστατέψει τα συμφέροντας σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
«Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων ενώ προστατεύει ταυτόχρονα τα δικά της συμφέροντα. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην υφαλοκρηπίδα μας και στο Αιγαίο. Αφού καθορίσαμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, δεν έχουμε επιτρέψει σε κανένα πλοίο να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας. Η "ελληνική Κύπρος" και η Ελλάδα θέλησαν να φέρουν τα πλοία τους ή τα πλοία άλλων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές τον τελευταίο 1 χρόνο, δεν τους το επιτρέψαμε. Προστατεύουμε αυτά τα μέρη» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης