Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Με προσευχή στην Αγία Σοφία ξεκίνησε το Ραμαζάνι

Τουρκία: Με προσευχή στην Αγία Σοφία ξεκίνησε το Ραμαζάνι
Η προσευχή στην Αγία Σοφία έγινε ενώ τα περισσότερα τζαμιά στην Τουρκία παρέμειναν κλειστά
Σχετικά Άρθρα

Η περίοδος της νηστείας για τους μουσουλμάνους στην Τουρκία ξεκίνησε με προσευχή του μουεζίνη από τον μιναρέ και ευχή για καλό ραμαζάνι τοποθετημένη στον τρούλο της βασιλικής της Αγίας Σοφίας.
Αν και η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στην Τουρκία, δεκάδες πιστοί βρέθηκαν στο εσωτερικό του ναού και παρέστησαν στην πρώτη προσευχή για το ξεκίνημα του ιερότερου μήνα για τους μουσουλμάνους εδώ και 87 χρόνια.
Ο ιμάμης ήταν ο μόνος που δεν φορούσε μάσκα, ενώ οι πιστοί κάθισαν σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.
Η προσευχή στην Αγία Σοφία έγινε ενώ τα περισσότερα τζαμιά στην Τουρκία παρέμειναν κλειστά.
Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.
Η Τουρκία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά στα νέα κρούσματα που καταγράφονται

Ανακοινώθηκαν αυστηρά μέτρα

Ο Erdogan αναγκάστηκε να ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης (13/4) «μερικό lockdown» τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ραμαζανιού.
Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λοιπόν, ο «σουλτάνος» ανακοίνωσε ότι το lockdown θα συνεχιστεί τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.
Επίσης θα απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι ηλικιωμένοι δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ταυτόχρονα, ορισμένες τάξεις θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.
Επίσης, θα απαγορευτεί η τέλεση γάμων, τα συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μέχρι μετά τη λήξη του Ραμαζανιού.
«Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα αν όσα ισχύουν τώρα δεν φέρουν αποτελέσματα», είπε μεταξύ άλλων ο Erdogan.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης