Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης: Χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο - Η χώρα να αποκτήσει σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό

Καραμούζης: Χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο - Η χώρα να αποκτήσει σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό
Ποια είναι η βασική επιλογή για την έξοδο της χώρας από την κρίση...
Παρέμβαση από την Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο που διεξάγεται η επιχειρηματική συνάντηση εξαγωγικών επιχειρήσεων Go In Crete πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ομίλου Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης.
«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν σαφή και σημαντικό εξωστρεφή προσανατολισμό και να υιοθετήσει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στην εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη και τις ιδιωτικές επενδύσεις, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Νίκος Καραμούζης επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «βασική επιδίωξη της χώρας οφείλει να είναι η επιστροφή σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, που αποτελεί και τη βασική επιλογή για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της χώρας:
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Eurobank, η επιστροφή στην ανάπτυξη προϋποθέτει πολιτική και οικονομική σταθερότητα, εμπιστοσύνη των αγορών και των πολιτών στις προοπτικές της χώρας και κυρίως την υιοθέτηση πολιτικών που απελευθερώνουν τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ενθαρρύνουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, τις δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις.
Αναφερόμενος στην επιλογή της Κρήτης ως τόπου πραγματοποίησης του Go In Crete, o κ. Καραμούζης τόνισε ότι η Κρήτη ακόμα και μέσα στην κρίση, διατήρησε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει πολυσχιδείς δραστηριότητες, έναν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα και διεθνώς αναγνωρισμένα προϊόντα, καθιέρωσε την Κρητική διατροφή παγκοσμίως και έχει, επίσης, λαμπρό τουριστικό προϊόν και ικανό ανθρώπινο δυναμικό με ανήσυχο πνεύμα.
Δηλαδή, πρόσθεσε «έχει τις προϋποθέσεις που χρειαζόμαστε σαν χώρα για να βγούμε από την οικονομική κρίση, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να αποκτήσουμε μέσω εξαγωγών τη θέση που μας αξίζει στο διεθνές οικονομικό στερέωμα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύσσωμη η ηγεσία της Eurobank τις τελευταίες ημέρες περιόδευσε στο σύνολο των νομών της Κρήτης πραγματοποιώντας συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οποία η τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης