Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναζητά νέους καταλύτες το ΧΑ - Θετικό άνοιγμα λόγω διεθνών αγορών περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Αναζητά νέους καταλύτες το ΧΑ - Θετικό άνοιγμα λόγω διεθνών αγορών περιμένουν οι αναλυτές
Αποκρατικοποιήσεις και εταιρικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών
Μετά και την ολοκλήρωση της εξόδου της χώρας στις αγορές με έκδοση ομολόγου, το ΧΑ αναζητά νέους καταλύτες προκειμένου να αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον και να οδηγηθεί υψηλότερα.
Σύμφωνα με αναλυτές καταλύτες θα μπορούσαν να προκύψουν από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να δώσουν σήματα αγορών σε επιλεγμένες μετοχές.
Πάντως, οι καταλύτες αυτοί δεν αναμένονται άμεσα καθώς για τα αποτελέσματα το σύνολό τους θα γίνει γνωστό μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
Άλλοι αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν να δουν στο τέλος του μήνα τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων και πόσα εισέπραξε το κράτος από την φορολογία εισοδήματος.
Έτσι θα φανεί αν υπάρχουν ακόμα αντοχές από την ελληνική κοινωνία για πληρωμή φόρων ή αν έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα.
Για σήμερα εκτιμάται ότι η θετική ψυχολογία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα βοηθήσει την εγχώρια αγορά με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Επιπλέον, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Σαράντης.

Euroxx

Με την έκδοση του ομολόγου να έχει ολοκληρωθεί και να είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες, περιμένουμε πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επιστρέψει ξανά στις μετοχές.
Οι τράπεζες θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν υψηλότερα.

Beta

Η βελτίωση της ψυχολογίας στις διεθνείς αγοράς μπορεί να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά και να αυξήσει το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.

Eurobank

Περιμένουμε σήμερα η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και να αφομοιώσει τα νέα αναφορικά με την έκδοση ομολόγου από τη χώρα μετά από τρία χρόνια.
 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης