Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συσσώρευση με το βλέμμα στην έκθεση του ΔΝΤ – Στο επίκεντρο Viohalco - Χαλκόρ

tags :
Συσσώρευση με το βλέμμα στην έκθεση του ΔΝΤ – Στο επίκεντρο Viohalco - Χαλκόρ
Η Ελβάλ που είχε απορροφηθεί από τη Viohalco τώρα θα φύγει από τη Viohalco για να απορροφηθεί από μία άλλη εταιρεία του ομίλου Στασινόπουλου, τη Χαλκόρ
Την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους περιμένει αύριο η αγορά από το ΔΝΤ ενώ σήμερα θα συζητήσει το αίτημα που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση γύρω από τα υψηλά των 28 μηνών με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες μετοχές.
Για σήμερα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στις μετοχές των Viohalco και Χαλκόρ, καθώς ο όμιλος Στασινόπουλου κατάφερε για μία ακόμη φορά να εκπλήξει την επενδυτική κοινότητα.
Σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκε πως η ΕΛΒΑΛ, η οποία είχε απορροφηθεί από την Viohalco και είχε φύγει από το ταμπλό τώρα θα απορροφηθεί από την Χαλκόρ.
Περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν, αλλά προφανώς ο όμιλος εννοεί πως θα αφαιρεθεί από την Viohalco και άρα θα πρέπει να δούμε κάποια αντίστοιχη κίνηση από τη μετοχή και θα απορροφηθεί από τη Χαλκόρ εξέλιξη που πάλι θα επηρεάσει τη μετοχή.
Ο όμιλος έχει στο παρελθόν προχωρήσει σε αρκετές τέτοιες ενέργειας και σχεδόν σε όλες υπήρχαν ερωτήματα για τις σχέσεις ανταλλαγής ή για παράδειγμα για την υποχρέωση ή μη κατάθεσης δημόσιας πρότασης.

Euroxx

Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σταθεροποιητικά ενόψει της δημοσίευσης της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του χρέους από το ΔΝΤ.

 
Beta

Οι χαμηλοί όγκοι και οι εναλλαγές στο ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές μπορεί να φέρουν συσσώρευση καθώς η αγορά απορροφά σταδιακά τα σημαντικά κέρδη μετά την κατάκτηση των υψηλών 28 μηνών.
Στη σημερινή ατζέντα το ΔΝΤ θα συζητήσει το αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση 1,6 δις. ευρώ και η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το ύψος των επιτοκίων.
 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης