Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θα πλήξουν οκτώ ενεργειακά έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

Κομισιόν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θα πλήξουν οκτώ ενεργειακά έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει μία λίστα με αυτά τα οκτώ ενεργειακά έργα, τα οποία δεν είναι μόνο επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά εκτείνονται στην Κασπία και την ΝΑ Μεσόγειο
Κρίσιμη για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης μπορεί να αποδειχθεί η σημερινή (25/7) ψηφοφορία στην Αμερικανική Γερουσία για την επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα (25/7) ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η κίνηση αυτή θα επηρεάσει την «ενεργειακή ανεξαρτησία και τα συμφέροντα ασφάλειας της Ευρώπης».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει μία λίστα με αυτά τα οκτώ ενεργειακά έργα, τα οποία δεν είναι μόνο επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά εκτείνονται στην Κασπία και την ΝΑ Μεσόγειο.
Πρόκειται για τα: Baltic LNG (Shell και Gazprom), Blue Stream (Eni και Gazprom), CPC Pipeline (Shell, ENI και Rosneft), Nord Stream 1 (διάφορες ευρωπαϊκές εταιρείες και η Gazprom), Nord Stream 2 (διάφορες ευρωπαϊκές εταιρείες και η Gazprom), Sakhalin II (Shell και Gazprom), Shah Deniz και South Caucasus Pipeline (BP και Lukoil) και κοίτασμα Zhor Field (BP, Eni και Rosneft).
Σύμφωνε δε με εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διέρρευσε στους Financial Times, οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν νομοθεσία, που θα καθιστά τις κυρώσεις των ΗΠΑ «μη εφαρμόσιμες» στο ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά και να επιβάλουν στις ΗΠΑ αντίμετρα με βάση τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης