Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε "άλλη γραμμή" Πεντάγωνο και Trump - Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξαίρει την αφοσίωση του Κατάρ στην ασφάλεια

tags :
Σε
Χώρα του Κόλπου είναι υψίστης σημασίας για τη διάταξη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή
Συνεχίζει να επαινεί το Κατάρ το Πεντάγωνο, δια του εκπροσώπου του, Jeff Davis, για τη "διαρκή αφοσίωση της χώρας στην περιφερειακή ασφάλεια". Αυτό συμβαίνει βέβαια παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, που επικρότησε την απόφαση των Αραβικών χωρών του Κόλπου να διακόψουν τις σχέσεις με το Κατάρ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με έδρα το Κατάρ "δεν θα επηρεαστούν" από την διπλωματική κρίση που εκτυλίσσεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο Davis, τονίζοντας ότι "παρακολουθούμε στενά την κατάσταση".

Σύμφωνα με το Reuters, η Χώρα του Κόλπου είναι υψίστης σημασίας για τη διάταξη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, καθώς φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή, η οποία είναι επίσης και η έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλδίβες διέκοψαν κάθε διπλωματική κι εμπορική σχέση με το εμιράτο του Κατάρ με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Ο Donald Trump κατηγόρησε παράλληλα σήμερα το Κατάρ για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης