Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε νέο χαμηλό 7 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 2,12% - Η Κίνα αυξάνει τις αγορές αμερικανικών τίτλων

tags :
ΗΠΑ: Σε νέο χαμηλό 7 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 2,12% - Η Κίνα αυξάνει τις αγορές αμερικανικών τίτλων
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε έως και κατά 5,3 μονάδες βάσης, στο 2,12% - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου 2016
Ράλι καταγράφουν σήμερα (6/6/2017) τα ομόλογα των ΗΠΑ, πιέζοντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε ένα νέο χαμηλό επτά μηνών, στον απόηχο έκθεσης που έδειξε ότι η Κίνα προετοιμάζεται να αυξήσει την έκθεσή της στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους «F.T.», η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε έως και κατά 5,3 μονάδες βάσης, στο 2,1278% - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου, πριν αυξηθεί εκ νέου και «αγγίξει» το 2,149%.
Η πτώση ήρθε μετά από ένα δημοσίευμα του «Bloomberg», που ανέφερε, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να αυξήσει την έκθεσή της σε αμερικανικά ομόλογα μετά την περικοπή μεγάλου όγκου κατά το περσινό έτος προκειμένου να ελευθερώσει τα συναλλαγματικά αποθέματα και να υποστηρίξει το ρενμίνμπι.
Η έκθεση της Κίνας σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 27,9 δισ. δολ. τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε 1,09 τρισ. δολ., αυξάνοντας τις συμμετοχές της σε αμερικανικούς τίτλους για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Ωστόσο, η Ιαπωνία παραμένει ο κορυφαίος αγοραστής, αυξάνοντας τις συμμετοχές της κατά 3,4 δισ. δολ., σε 1,12 τρισ. δολ. κατά την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης