Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε ελαφρώς η ανεργία το δ΄ τρίμηνο 2016 - Στο 10%

Γαλλία: Υποχώρησε ελαφρώς η ανεργία το δ΄ τρίμηνο 2016 - Στο 10%
Η ανεργία μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών υποχώρησε κατά -1,6%, στο 23,8%
Ελαφριά μείωση κατέγραψε η ανεργία στη Γαλλία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, με τη μεγαλύτερη μείωση να σημειώνεται μεταξύ των νέων εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 10% κατά το τέλος του τετάρτου τριμήνου, έναντι 10,1% το προηγούμενο τρίμηνο, με το αντίστοιχο ποσοστό στην ηπειρωτική Γαλλία να ανέρχεται σε 9,7% έναντι 9,7% το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, η ανεργία μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά -1,6%, στο 23,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τις αρχές του 2014.
Να σημειώσουμε ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δαπανήσει δισεκατομμύριο ευρώ δημοσίου χρήματος προκειμένου να μειώσει την αενργία, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους.
Η υπουργός Εργασίας της χώρας, Myriam El Khomir, δήλωσε ότι η πτώση του ποσοστού ανεργίας αντανακλά μία βελτιωμένη οικονομική κατάσταση, προειδοποιώντας παράλληλα ωστόσο ότι η Γαλλάι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πρόκληση της αύξησης του πληθυσμού.
"Πρέπει να συνεχίσουμε τις πολιτικές μας για να αυξηθεί εν νέου η δημιουργία θέσεων εργασίας", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της El Khomir.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης