Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019 - Στις 45,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019 - Στις 45,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/12) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 45,3 μονάδες, έναντι 44,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 44,5 μονάδες.
Και οι τρεις τομείς του κατασκευαστικού κλάδου κατέγραψαν πτώση σε σύγκριση με τον Οκτώβριο,με τους τομείς πολτικής μηχανικής και εμπορικών κτηρίων να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.
Αντίθετα, η βραδύτερη μείωση της δραστηριότητας στον τομέα κατοικιών αντιστάθμισε τις συνολικές απώλειες του δείκτη PMI για τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τη στελέχωση στον κατασκευαστικό κλάδο κατέγραψε επίσης πτώση σε μηνιαία βάση, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης για τα προϊόντα του κλάδου.
Όσον αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ο υποδείκτης σημείωσε οριακές μεταβολές σε σχέση με τον Οκτώβριο, παραμένοντας αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο.
«Η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε ξανά τον Νοέμβριο, καθώς η αβεβαιότητα για το Brexit και οι επικείμενες εκλογές συνέχισαν να στέλνουν έναν ψυχρό αέρα στον τομέα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore, προσθέτοντας ότι «ο ρυθμός πτώσης περιορίστηκε από τον Οκτώβριο, αλλά η έρευνα εξακολουθεί να δείχνει σημαντική υποχώρησεη στις επιχειρηματικές συνθήκες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019».
«Η μεγαλύτερη διστακτικότητα των πελατών οδήγησε σε πτώση των συνολικών νέων εργασιών για όγδοο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο», επεσήμανε ο κ. Moore, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι «οι εταιρείες ανέφεραν μία ιδιαίτερα απότομη πτώση της ζήτησης για εμπορικά έργα, εν μέσω μεγαλύτερης συμπίεσης από την εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα και τις καθυστερημένες επενδυτικές αποφάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης