Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για 24ο Σαββατοκύριακο - Oι διαδηλωτές καλούν σε απεργία για τη Δευτέρα 11/11

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για 24ο Σαββατοκύριακο - Oι διαδηλωτές καλούν σε απεργία για τη Δευτέρα 11/11
Oι διαδηλωτές έχουν καλέσει επίσης σε απεργία για τη Δευτέρα 11/11, αλλά και τον κόσμο να μπλοκάρει τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Για 24ο Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, όπου μεταξύ άλλων έχουν προγραμματιστεί και κινητοποιήσεις μέσα σε εμπορικά κέντρα την Κυριακή 10/11, μετά τον θάνατο φοιτητή, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι διαδηλωτές έχουν καλέσει επίσης σε απεργία για τη Δευτέρα 11/11, αλλά και τον κόσμο να μπλοκάρει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν το Σάββατο 9/11 για να τιμηθεί η 30η επέτειος από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, με την αστυνομία να δίνει άδεια για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο πάρκο Tamar.
Θα πραγματοποιηθεί επίσης αγρυπνία με κεριά για έναν φοιτητή που πέθανε μετά από πτώση από μεγάλο ύψος σε διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας 4/11, γεγονός που οδήγησε σε νέα επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές.
Οι αστυνομικοί έριξαν, μάλιστα, προειδοποιητικά και πραγματικά πυρά προς τους διαδηλωτές, που είχαν με τη σειρά τους κάποια όπλα και πετούσαν τούβλα.
"Οι ζωές των αστυνομικών απειλούνται" ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
Ο θάνατος του φοιτητή μετά από πέντε μέρες παραμονής του στο νοσοκομείο την Παρασκευή 8/11, μπορεί να κλιμακώσει και πάλι την οργή προς την αστυνομία, που κατηγορείται για υπέρμετρη χρήση βίας.
Ο 22χρονος Chow Tsz - lok έπεσε από τον τρίτο όροφο ενός πάρκινγκ στον δεύτερο, τη στιγμή που η αστυνομία κυνηγούσε διαδηλωτές.
Οι φοιτητές και γενικότερα οι νέοι είναι στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων, ζητώντας περισσότερη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ, που επέστρεψε το 1997 στην Κίνα, αλλά με το καθεστώς "ένα κράτος, δύο συστήματα" που εγγυάται περισσότερες ελευθερίες για τους πολίτες του.
Η Κίνα αρνείται ότι αναμιγνύεται στα εσωτερικά του Χονγκ Κονγκ και κατηγορεί τις δυτικές χώρες ότι υποδαυλίζουν την ένταση.
Από τον Ιούνιο του 2019 οι διαδηλωτές έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ, έχουν βανδαλίσει τράπεζες, καταστήματα και σταθμούς του μετρό, αλλά έχουν δεχτεί και πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, νερό με το κανονάκι και σε μερικές περιπτώσεις και πραγματικά πυρά από την αστυνομία.
Την περασμένη εβδομάδα κάποιος μαχαίρωσε τέσσερα άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε εμπορικό κέντρο και δάγκωσε το αυτί πολιτικού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης