Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Παρά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό δεν αποκλιμακώνεται η κρίση – Νέες διαδηλώσεις και συγκρούσεις

tags :
Χιλή: Παρά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό δεν αποκλιμακώνεται η κρίση – Νέες διαδηλώσεις και συγκρούσεις
Τα μέτρα του προέδρου Sebastian Pinera δεν φαίνονται ικανά να βάλουν τέλος στη μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών
Παρά τον ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια συνεχίζονται με την Χιλή να βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και πολιτικές κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.
Αν και ο Pinera άλλαξε οκτώ υπουργούς της κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους και τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, αν και δεσμεύτηκε για ένα «κοινωνικό πρόγραμμα» με υψηλότερες συντάξεις, χαμηλότερες τιμές φαρμάκων, υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τους πολίτες με τα μεγαλύτερα εισοδήματα και σταθερές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι διαδηλωτές φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν, έχοντας βάλει μάλιστα στο στόχαστρο τους τον ίδιο τον πρόεδρο Pinera.
Το 80% των Χιλιανών θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος Pinera, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2018.
Σημειώνεται ότι η αύξηση κατά 3% και πλέον της τιμής του εισιτηρίου του μετρό ήταν η αιτία που πυροδότησε την κοινωνική έκρηξη, η οποία ξέσπασε στις 18/10.
Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη 29/10 αναμένεται στην Χιλή αποστολή του ΟΗΕ που θα διενεργήσει έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης