Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του χοιρινού στην Κίνα στα 6,5 δολ.- Αναταραχή στο Πεκίνο

tags :
Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του χοιρινού στην Κίνα στα 6,5 δολ.- Αναταραχή στο Πεκίνο
Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του χοιρινού στην Κίνα στα 6,5 δολ.
Τον Αύγουστο του 2019, τουλάχιστον οι μισοί χοίροι αναπαραγωγής της Κίνας έχουν πεθάνει από αφρικανική πανώλη των χοίρων ή έχουν σφαγεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου.
Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (14/10) από το Υπουργείο Γεωργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έδειξαν ότι η κατάσταση συνεχίζει να χειροτερεύει.
Η παραγωγή χοίρων της Κίνας το Σεπτέμβριο σημείωσε πτώση κατά 41,1% σε ετήσια βάση.
Ενώ οι κυβερνητικές εκτιμήσεις είναι πιο συντηρητικές, η πρόσφατη πτώση στα κοπάδια χοιριδίων σε ολόκληρη τη χώρα θα μπορούσε να είναι περίπου 50% έως 55% στα τέλη του 4ου τριμήνου 2019, τονίζει σε report της η Rabobank.
Όπως τονίζει η Rabobank ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η παραγωγή θα μειωθεί περαιτέρω.
Η προσφορά του αγαπημένου κρέατος της χώρας έχει καταρρεύσει μέσα στο 2019 κατά 40% έως 50%.
Αυτό έχει ήδη καταστρέψει τις αγροτικές κοινότητες και ώθησε τις τιμές των τροφίμων σε επίπεδα κρίσης.
 «Σχεδόν το 50% των χοιρο-μητέρων είναι νεκρό», δήλωσε στο Reuters ο Edgar Wayne Johnson, ένας κτηνίατρος που έχει περάσει 14 χρόνια στην Κίνα.
Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, ο δείκτης χοιρινού κρέατος Guangdong Daily, που χρεώνεται σε δολάρια ανά χιλιόγραμμο, έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα τον Οκτώβριο του 2019, προσθέτοντας πίεση στο Πεκίνο για να επηρεάσει τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων κατά τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.



Ο λόγος για την αύξηση των τιμών είναι γνωστός.
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, η οποία εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κίνα και την Ασία, έχει αποδεκατίσει τον εφοδιασμό χοιρινού κρέατος.



Μια φαινομενική εμπορική ανακωχή μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ που έφθασε την περασμένη Παρασκευή θα μπορούσε να είναι αυτό που χρειάζεται η Κίνα για να σταθεροποιήσει τις προμήθειες χοιρινού κρέατος.
Κίνα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να εισαγάγει όσο 400.000 τόνους χοιρινού κρέατος, καθώς οι εγχώριες προμήθειες συρρικνώνονται.
Η χώρα είναι πιθανό να ενισχύσει τις αγορές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης