Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Διακρίνω ακραίο συντηρητισμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Διακρίνω ακραίο συντηρητισμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Υπάρχει ένας τύπος συμπαιγνίας μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis υποστήριξε ο Κ. Σκανδαλίδης
Για ακραίο συντηρητισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κ. Σκανδαλίδης.
«Σε ό,τι αφορά στην άσκηση της εξουσίας, από την πρώτη στιγμή διακρίνω έναν ακραίο συντηρητισμό.
Για παράδειγμα, ο υπερσυγκεντρωτικός χαρακτήρας που δίνει στο κράτος, o υπερσυγκεντρωτικός χαρακτήρας που δίνει στο γραφείο του πρωθυπουργού, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε έναν «Λευκό Οίκο» με εκατοντάδες υπαλλήλους.
Περισσότερο τον ενδιαφέρει, κατά τη γνώμη μου, να χτίσει ένα δικό του κράτος και σε σχέση με την παράταξή του και ευρύτερα, παρά να το αποκεντρώσει και να λειτουργήσει σαν ένας επιτελικός μηχανισμός» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σκανδαλίδης.
Για την υπόθεση Novartis, ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως «αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένας τύπος συμπαιγνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Εμείς, ό,τι διαδικασία φέρει η κυβέρνηση θα την ψηφίσουμε, διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε, γιατί πρέπει να προχωρήσει η προανακριτική επιτροπή.
Αλλά έχω την εντύπωση – κι αυτό θα φανεί στις διαδικασίες της προανακριτικής επιτροπής - ότι περισσότερο πάνε για κουκούλωμα και λιγότερο για ουσιαστική απονομή της δικαιοσύνης» είπε ο κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.
«Η ουσία μίας παράταξης που ανασυγκροτείται και που θα κάνει το επόμενο βήμα πηγάζει και από το ότι στο εσωτερικό της μπορεί να υπάρξει ένας γόνιμος προβληματισμός, που θα εκφραστεί και θα δομηθεί ως συνολική πολιτική στην επικείμενη συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, που θα γίνει τον Νοέμβριο.
Θεωρώ πως είναι μία θετική διαδικασία αυτή και μπορεί να αποβεί […] θετική.
Υπάρχει μία βάση πολύ ισχυρή, που είναι μόνη της στον ενδιάμεσο χώρο και είναι μία στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει ο φορέας μίας καινούργιας προοδευτικής πρότασης.
Αυτό, κατά τη γνώμη μου, καθιστά μονόδρομο τη συνέχιση αυτής της πορείας» τόνισε ο κ.Σκανδαλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης