Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογικό θρίλερ στο Ισραήλ - Ισοπαλία Gantz - Netanyahu, αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης

tags :
Εκλογικό θρίλερ στο Ισραήλ - Ισοπαλία Gantz - Netanyahu, αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης
Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται σε μια εβδομάδα
(upd) Το απόλυτο εκλογικό θρίλερ εκτυλίσσεται στο Ισραήλ καθώς Benjamin Netanyahu και Benny Gantz δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την πρώτη θέση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός και ο αντίπαλός του έρχονται ισόπαλοι και βρίσκονται αμφότεροι σε αδυναμία να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων (92%) στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Τρίτη.
Μετά την καταμέτρηση άνω του 92% των ψήφων, τα κόμματα των δύο αντιπάλων καταλαμβάνουν 32 έδρες το καθένα από τις 120 της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, και δεν καταφέρνουν, με τους αντίστοιχους συμμάχους τους, να φθάσουν το όριο των 61 βουλευτών ώστε να έχουν την πλειοψηφία στο σώμα.
Νωρίτερα, τα αποτελέσματα των exit polls, καθώς τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται σε μια εβδομάδα, δίνουν οριακό προβάδισμα στο κόμμα «Μπλε και Λευκό» του Gantz, το οποίο φέρεται να καταλαμβάνει 32 με 34 έδρες (επί συνόλου 120 εδρών) έναντι 31 με 33 εδρών που φέρεται να λαμβάνει το Likud του Netanyahu.
Πάντως, στις δηλώσεις του ο Netanyahu ούτε έκανε λόγο για νίκη ούτε αναγνώρισε την ήττα του, αναφέροντας πως θα περιμένει πρώτα τα επίσημα αποτελέσματα.
Μάλιστα δήλωσε έτοιμος να αρχίσει διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες για τη δημιουργία μιας «ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης».
Αλλά και ο Benny Gantz, ο οποίος ούτε και αυτός κήρυξε τη νίκη του, αν και υποστήριξε πως εκπλήρωσε την αποστολή του, τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κάτι που είχε νωρίτερα υποστηρίξει και ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας των εκλογών Avigdor Lierberman, το κόμμα του οποίου «Yisrael Beitenu» εμφανίζεται να λαμβάνει 8-10 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης