Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω Powell - Άνοδος +1,05% για το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω Powell - Άνοδος +1,05% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +0,62%
Έντονη μεταβλητότητα σημειώθηκε στη σημερινή (6/9) συνεδρίαση για τον μαύρο χρυσό, καθώς οι αρχικές πιέσεις όχι μόνο μετριάστηκαν αλλά τελικά το πετρέλαιο έκλεισε με κέρδη.
Αιτία για την αντιστροφή τάσεων οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ο οποίος τόνισε ότι η τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διατηρηθεί η καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Αποτέλεσμα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent να ενισχυθεί 1,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 0,62% στα 56,65 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου 2019 υποχώρησαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που τα προκαταρκτικά στοιχεία του API ανέφεραν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 401 χιλ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, η πτώση των αποθεμάτων αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα υποχωρήσουν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
«Η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται υψηλότερα μετά την είδηση ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές συνομιλίες με μία σημαντική σημάντηση τον Οκτώβριο», σχολίασε ο αναλυτής αγορών της OANDA, Alfonzo Esparza.
Σημειώνεται ότι η εμπορική διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα που επηρεάζει τις εκτιμήσεις για την μελλοντική ζήτηση πετρελαίου, καθώς ενδεχόμενη κλιμάκωση των εντάσεων θα μπορούσε να περιορίσει μελλοντικά τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης