Τελευταία Νέα
Διεθνή

Celik (εκπρόσωπος ΑΚΡ Τουρκίας): Η ΕΕ στηρίζει Ελλάδα, Ελληνοκυπρίους στην ανατολική Μεσόγειο με αλληλεγγύη γειτονίας

Celik (εκπρόσωπος ΑΚΡ Τουρκίας): Η ΕΕ στηρίζει Ελλάδα, Ελληνοκυπρίους στην ανατολική Μεσόγειο με αλληλεγγύη γειτονίας
Η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει μονομερή βήματα που πλήττουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων είπε ο Celik
Την θέση ότι η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου με αλληλεγγύη γειτονίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Omer Celik, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι κάνει μονομερή βήματα που πλήττουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Σε δηλώσεις του ο Celik είπε ότι «στις 30 Αυγούστου το Ορούτς Ρέις έφτασε στην Αττάλεια και θα συμμετάσχει στις εργασίες ανατολικής Μεσογείου» ενώ τόνισε ότι η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για ίδρυση κοινής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες που υποβλήθηκε στις 13 Ιουλίου απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση κάνει δηλώσεις προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης των εγγυήσεων της Τουρκίας οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια των αδελφών μας της «Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» και αποτελούν εγγύηση στα δικαιώματα και συμφέροντά τους.
Την ίδια στιγμή δεν διστάζουν μονομερώς να κάνουν βήματα τα οποία πλήττουν τα δικαιώματα της «Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου».
Αν πραγματικά αυτό που σκέφτονται είναι να εκμεταλλευτούν αυτές τις πηγές για ολόκληρο το νησί, η πρώτη δουλειά που θα έκαναν θα ήταν να επιδείξουν θετική στάση στην πρόταση των «αρχών»’ της «Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» για κοινή επιτροπή» είπε ο Celik, κατηγορώντας την ΕΕ ότι στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου στηρίζει την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά μέσα από μια «αλληλεγγύη γειτονιάς», η οποία δεν συνάδει με τις αξίες της ΕΕ.
«Η ΕΕ αντί να είναι ένας μηχανισμός που κινείται με πολιτικές αξίες, κινείται περισσότερο σε αυτά τα θέματα με τη λεγόμενη χαρακτηριστική αλληλεγγύη γειτονιάς» είπε ο Celik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης