Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Επικοδομητική η συνάντηση Αναστασιάδη - Lutte για το Κυπριακό - Συνάντηση και με Akinci

Κύπρος: Επικοδομητική η συνάντηση Αναστασιάδη - Lutte για το Κυπριακό - Συνάντηση και με Akinci
Η κ. Lutte θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Akinci και ενδέχεται να υπάρξει αύριο περαιτέρω συνέχεια των διαβουλεύσεων
Παραγωγική ήταν η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Jane Hall Lutte, για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, είναι πλέον στην ευχέρεια της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ αν και πώς θα υπάρξει συνέχεια των διαβουλεύσεων αύριο Δευτέρα, (2/9) μη αποκλείοντας την κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με την κ. Lutte.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
Προσέθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου».
Η κ. Lutte, «θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Akinci και ενδέχεται να υπάρξει αύριο περαιτέρω συνέχεια των διαβουλεύσεων, χωρίς να αποκλείεται, αν αυτό θα είναι υποβοηθητικό, και μια κοινή συνάντηση».
Σε ερώτηση αν η κ. Lutte έδειξε να προβληματίζεται από τις τουρκικές προκλήσεις και ιδιαίτερα τις τελευταίες κινήσεις για τα Βαρώσια, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι ο Πρόεδρος «έχει εγείρει αυτά τα θέματα, τα οποία βεβαίως λαμβάνονται υπόψη στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
Αυτή την στιγμή, είπε, «και με δεδομένο ότι πιθανώς αύριο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις είναι καλύτερα να περιοριστούμε σ΄ αυτά τα οποία γνωρίζουμε σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης