Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

CEO Initiative: Έρχεται στην Ελλάδα το φόρουμ των εταιρικών ηγετών με στόχο έναν βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο

tags :
CEO Initiative: Έρχεται στην Ελλάδα το φόρουμ των εταιρικών ηγετών με στόχο έναν βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο
Το FORTUNE CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες οι οποίοι έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων στο πλαίσιο της κεντρικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής
Το FORTUNE CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες οι οποίοι έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων στο πλαίσιο της κεντρικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Fortune στην Αμερική, μετά από μια ιστορική συνάντηση 100 CEOs με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τον Δεκέμβριο του 2016.
Βασίζεται δε στην πεποίθηση ότι η ένταξη ενός ευρύτερου σκοπού στην εταιρική στρατηγική μιας επιχείρησης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την προσέλκυση και την κινητοποίηση ταλαντούχων εργαζομένων, την εμβάθυνση των δεσμών με τους καταναλωτές, τη σταθεροποίηση της εταιρικής φήμης σε μια εποχή φθίνουσας εμπιστοσύνης και τη διατήρηση μιας βιώσιμης κοινωνίας σε μια περίοδο πολιτικού αναβρασμού.
Η πρόκληση του 21ου αιώνα: Η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου
Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν ραγδαία.
Η ψηφιακή μετάβαση αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Η εργασία, η πληροφορία και το χρήμα κινούνται άμεσα, σχεδόν ανέξοδα, με απίστευτη ταχύτητα.
Δεν υπάρχουν σταθερές και την κατάσταση εντείνουν η κλιματική αλλαγή, η γεωπολιτική αστάθεια, οι μεταναστευτικές ροές, η διατάραξη της ειρήνης και η παγκόσμια κρίση θεσμών και αξιών. Σε αυτή την «κινούμενη άμμο», οι επιχειρήσεις καλούνται να παίξουν ηγετικό ρόλο και να αναλάβουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Όχι μόνο επειδή μπορούν, αλλά επειδή αυτό περιμένει και η κοινωνία.
Έτσι, όλο και περισσότερες εταιρείες αποφασίζουν να επενδύσουν μέρος των κερδών τους στην κοινωνία για να λύσουν προβλήματα που, επιπλέον, οι κυβερνήσεις αδυνατούν από μόνες τους να το πράξουν. Μια επιχείρηση σήμερα κρίνεται για τον τρόπο που αλλάζει τον κόσμο και οδηγεί τον εαυτό της, τους εργαζομένους της και την κοινωνία στο μέλλον.
Σε περιόδους δύσκολες και ταραγμένες, αυτό ακριβώς το ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, είναι που χαρακτηρίζει μια επιχείρηση ως επιτυχημένη.
Το CEO Inititative προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για τους ηγέτες που βρίσκονται στο τιμόνι των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στον 21ο αιώνα και να αποτελέσουν παράδειγμα για τη νέα γενιά επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Η τεχνολογία, οι θέσεις εργασίας, η παγκόσμια υγεία, τα τρόφιμα και το νερό, η δέσμευση προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, η ενέργεια και το περιβάλλον, η καταπολέμηση της φτώχειας, χρήζουν επείγουσας προσοχής. Φέρνοντας μαζί επιχειρηματίες και ηγέτες μη κυβερνητικών οργανώσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με influencers από όλο τον κόσμο και κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους από το κράτος και τη θρησκεία, το Φόρουμ επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και πιο δίκαιου κόσμου.

To Fortune CEO Initiative συνδιοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos.

Key Themes

Developing and Training the Workforce

Τα big data, η τεχνητή νοημοσύνη, η προηγμένη ρομποτική και άλλες νέες τεχνολογίες απειλούν να αλλάξουν με καταιγιστικούς ρυθμούς κάθε πτυχή της λειτουργίας των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες εξαιτίας αυτών των τεχνολογιών.
Πώς μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση των εργαζομένων ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν με καλύτερους όρους τις μελλοντικές προκλήσεις της απασχόλησης;

Technology as a Tool to Empower

Η τεχνολογία έχει πολλαπλό και βαθύ αντίκτυπο στην κοινωνία.
Δίνει ώθηση στην παραγωγικότητα και βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, ισχυροποιεί τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές.
Όμως, εκτοπίζει επίσης πολλούς εργαζομένους από τις δουλειές τους σε πολλούς κλάδους και έχει συμβάλλει στη διεύρυνση των ανισοτήτων όσον αφορά το εισόδημα και τον πλούτο.
Πώς εφαρμόζουμε την τεχνολογία με τρόπο που να μεγιστοποιεί το θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις;

Financial Health and Inclusion

Η υγεία της οικονομίας εξαρτάται από την ύπαρξη ισχυρών καταναλωτών με επαρκή πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και επαρκή οικονομική ασφάλεια για περιόδους ανεργίας, αναπηρίας και συνταξιοδότησης.
Πώς μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει την οικονομική υγεία της κοινωνίας;

Employee and Community Health and Wellbeing

Η υγεία και ευημερία των εργαζομένων μιας επιχείρησης, καθώς και της κοινωνίας μέσα στην οποία αυτή δραστηριοποιείται, συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιχειρηματική επιτυχία.
Τι μπορεί να κάνει ο ιδιωτικός τομέας για να προωθήσει την ευημερία της κοινωνίας; Και γιατί προϋπόθεση για την ευημερία μιας κοινωνίας είναι η ευημερία των επιχειρήσεων;

Creating a Diverse Workplace Culture

Αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το εργατικό δυναμικό που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία είναι ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό, η ποικιλομορφία παραμένει ζητούμενο και στόχος για πολλές εταιρείες.
Το ίδιο και το salary equity ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας. Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να τα πάνε καλύτερα από πλευράς diversion & inclusion;

Building A Planet-First Company

Πώς μπορούν οι εταιρείες να καταπολεμήσουν τη ρύπανση, την κλιματική αλλαγή και τις ελλείψεις πόρων παρά την περιορισμένη βοήθεια (ή και αδιαφορία) των κρατικών φορέων;
Πώς μπορούν οι CEOs να υιοθετήσουν πολιτικές που λαμβάνουν υπόψη τις περιβαλλοντικές ανησυχίες με τρόπους που ενισχύουν τα κέρδη μακροπρόθεσμα; Και πώς μπορούν να πείσουν τους επενδυτές, τους εργαζομένους και τους πελάτες ότι οι αλλαγές που βασίζονται σε λογικές βιωσιμότητας και οικολογικής συνείδησης είναι η ορθή επιλογή τόσο οικονομικά όσο και ηθικά;

Focusing on Long Term Value

Όσο οι επενδυτές δίνουν προτεραιότητα στις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, οι εταιρικές προσπάθειες για την παραγωγή μακροπρόθεσμης κοινωνικής αξίας θα απειλούνται.
Τι μπορεί να κάνει η επιχειρηματική κοινότητα για να καταδείξει την ανάγκη μακροπρόθεσμης δημιουργίας αξίας, αλλά και για να ενθαρρύνει την επενδυτική κοινότητα να κάνει το ίδιο;

Για πληροφορίες συμμετοχής στο FORTUNE CEO Initiative:
-Tέτα Μάη, Advertising Manager, tmai@olivemedia.gr, 2107454343
- Eύη Νακαχτσή, Sales Support, enakachtsi@olivemedia.gr, 2107454734
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης