Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Ισότιμη αντιμετώπιση και βελτίωση παροχών Υγείας όλων των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Ισότιμη αντιμετώπιση και βελτίωση παροχών Υγείας όλων των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ
Δήλωση του Αθανάσιου Κώτσιου Γενικού Συμβούλου της της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ)
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" στην Εθνική τράπεζα με δήλωσή του στο bankingnews.gr ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους ενόψει των εκλογών του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας στις 20 - 24 Μαΐου 2024 και αναφέρεται στην ανάγκη ισότιμης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Τ.Υ.Π.Ε.Τ σε όλα τα ασφαλισμένα μέλη του, δίχως διακρίσεις.

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, το Τ.Υ.Π.Ε.Τ, αποτελεί ατομικό και συλλογικό πλούτο για όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.

Ας αναλογιστούμε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο, όπως το Ταμείο Υγείας μας στην ουσιαστική στήριξη των οικογενειών μας.

Το ΤΥΠΕΤ που ιδρύθηκε το 1930 βασίζεται στις αξίες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της αναδιανομής.

Σε έναν κόσμο ο οποίος θέτει τους ανθρώπους και τους πόρους στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ένα αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας όπως το Τ.Υ.Π.Ε.Τ οφείλει να επιστρέφει μέρος αυτών των πόρων στους εργαζόμενους - ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους.

Ως εκ τούτου οφείλουμε εμείς τα μέλη του, να το διαφυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού.

Τα τελευταία χρόνια όμως, σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, το Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Χρέη και ελλείμματα δείχνουν πρόβλημα στη διοίκηση του Ταμείου. Το πρόβλημα, όμως, της σημερινής διαχείρισης του Ταμείου δεν είναι μόνο οικονομικό.
Τίθεται ζήτημα λανθασμένης νοοτροπίας και μη ισότιμης μεταχείρισης όλων των ασφαλισμένων επηρεασμένη από γνωριμίες και φιλίες.
Διότι το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. μας χρειάζεται όλους μας και το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ανήκει σε όλα τα μέλη του, συνταξιούχους συναδέλφους και εν ενεργεία συναδέλφους.

Στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ στις 20-24 Μαΐου 2024 ψηφίζουμε την παράταξη "MΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ"

Η κακή διαχείριση και η πλήρης ταύτιση των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ που διοικούν όλα αυτά τα χρόνια το Ταμείο Υγείας μας (ΤΥΠΕΤ), είχαν ως συνέπεια να μετατραπεί το ΤΥΠΕΤ σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας με τεράστιο χρέος και απογοητευτικές παροχές υγείας στα ασφαλισμένα μέλη του (εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους).

Εγκατέλειψαν οι παρατάξεις του Προεδρείου ΤΥΠΕΤ (ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ) το Θέρετρο της Ραψάνης που αποτελούσε κόσμημα και περιουσιακό στοιχείο για το Ταμείο Υγείας μας και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ για την αδιαφορία και την ανικανότητά τους από τους ασφαλισμένους συναδέλφους του ΤΥΠΕΤ.

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Ταμείο Υγείας μας, τα τελευταία χρόνια.
Δηλαδή να έχει καταντήσει χώρος προσωπικών εξουσιών, μικροεξυπηρετήσεων - ρουσφετιών και φέουδο παρατάξεων.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του Τ.Υ.Π.Ε.Τ με την Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη διαμόρφωση ενός μετώπου σωτηρίας του Τ.Υ.Π.Ε.Τ, μαζί με όλους τους υπόλοιπους Συμβούλους του Τ.Υ.Π.Ε.Τ, των άλλων παρατάξεων και συλλόγων που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των εκλογών και θα κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή να εργαστούν για να ξαναγίνει το Τ.Υ.Π.Ε.Τ., ένα Ταμείο Υγείας υψηλού επιπέδου παροχών Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους του, δίχως διάκριση μεταξύ γνωστών και αγνώστων, δίχως διάκριση μεταξύ εν ενεργεία και συνταξιούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης