Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ούτε άλλοθι ούτε περίοδο χάριτος – Θα έχουμε καλή συνεργασία με τον Μ. Σχοινά

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ούτε άλλοθι ούτε περίοδο χάριτος – Θα έχουμε καλή συνεργασία με τον Μ. Σχοινά
Ποτέ δεν είχε εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου για την Κομισιόν η Ελλάδα και ειδικά για τον Σαμαρά είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει ούτε άλλοθι ούτε περίοδο χάριτος διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα εξακολουθήσει να έχει μια καλή συνεργασία με το νέο Έλληνα Επίτροπο,  Μαργαρίτη Σχοινά.
«Ηδη συνεργαζόμαστε καλά, γιατί είναι εκπρόσωπος του Γιούνκερ εδώ πέντε χρόνια και νομίζω ότι από τη στιγμή που θα πιάσει δουλειά ως Επίτροπος, από την πρώτη μέρα με τα νέα του καθήκοντα, θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την καλή συνεργασία» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ο κ.Σχοινάς ήταν η βέλτιστη επιλογή για τη θέση του Επιτρόπου, είπε ότι «είναι μια επιλογή του Κ. Μητσοτάκη και ότι αυτός  θα εξηγήσει τα κριτήρια».
«Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι οι δικαιολογίες που εκ των υστέρων ακούγονται για το ότι δεν έγινε Έλληνας Επίτροπος ο Αντώνης Σαμαράς μου θυμίζουν την παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".
Κι επίσης, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι σε αντίθεση με αυτά που θεωρούνταν εδώ στην Ελλάδα σίγουρα και "κλειδωμένα", ποτέ δεν είχε εξασφαλιστεί μια θέση του αντιπροέδρου και μάλιστα για τον Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Κομισιόν.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή η άποψη έχει μηδενική επιρροή στις Βρυξέλλες, την Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου όλοι, από τη δεξιά ως την αριστερά, υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη ότι έκανε «στροφή 180 μοιρών, για να μην την πω "κωλοτούμπα" στο θέμα αυτό, καθώς ορκίζεται παντού και διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού φλόμωσε τον κόσμο στα ψέματα και την πατριδοκαπηλία για να πάρει ψήφους».
Ερωτηθείς για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «θα κινηθούμε με βάση το πρόγραμμά μας, με θεσμική ευθύνη, που δείξαμε στην εκλογή του προέδρου της Βουλής, αλλά και με μαχητικότητα όπου χρειάζεται, όπου πάνε να επιβληθούν αρνητικές επιλογές, μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τα ορίζουν το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής και οι νόμοι του κράτους».
«Και φυσικά η αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και τα επόμενα χρόνια θα είναι διαφορετική από αυτή που έκανε το 2010-2015 για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι ήταν στην αιχμή της ανθρώπινης και κοινωνικής περιπέτειας, που προκάλεσαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια.
Ο δεύτερος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία είναι σήμερα πολύ πιο ώριμοι, διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και προγραμματική επάρκεια και επομένως μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη πληρότητα στα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το ποσοστό, σχεδόν 32%, που συγκεντρώσαμε στις εκλογές πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, δείχνει ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή λαϊκή εντολή και η έγνοια μας πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε και να ασκήσουμε αυτόν τον ελεγκτικό μας ρόλο, να τους παίξουμε “pressing” από το πρώτο λεπτό, άλλωστε έχοντας μια άνετη αυτοδυναμία, ο Μητσοτάκης δεν έχει ούτε άλλοθι ούτε περίοδο χάριτος» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS