Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η μάχη για να μην καταρρεύσει η Folli Follie και να σωθούν 1000 θέσεις εργασίας

tags :
Η μάχη για να μην καταρρεύσει η Folli  Follie  και να σωθούν 1000 θέσεις εργασίας
Δεν θα αφήσουμε να καταρρεύσει μια εταιρεία με τζίρο 359 εκατ ευρώ αναφέρει στο bankingnews ανώτατο στέλεχος της εταιρίας
Μας είναι δύσκολο έως ακατανόητο να συναινέσουμε να κλείσει μια εταιρεία που εμφανίζει 359 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών λέει στο bankingnews ανώτατο στέλεχος της  εταιρείας  Folli  Follie , η οποία να σημειωθεί με νέα διοίκηση  δίνει  μάχη επιβίωσης  τους τελευταίους 14 μήνες με σκοπό να διασώσει αρχικά τις 1000  θέσεις εργασίας και ότι έχει απομένει από τον πάλαι ποτέ πολυεθνικό όμιλο.
Το ίδιο στέλεχος που θέλει να διατηρηθεί η ανωνυμία  του υποστηρίζει ότι οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της PwC είναι η βάση για να χτισθεί κάτι καινούργιο και με την προσδοκία να διασωθεί η εταιρεία.
Αναγνώρισε ότι η αρνητική γνώμη τις  ελεγκτικής εταιρείας τους προβλημάτισε και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αρνηθεί την  έκφραση γνώμης , επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.
Δεν συμμερίζεται την άποψη της PwC ότι  η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη και λέει ότι η διοίκηση  έχει σχέδιο το οποίο θα είναι σε θέση να ανατρέψει τις επιφυλάξεις  του ορκωτή λογιστή. Το νέο σχέδιο βασίζεται και στη νέα πρόταση που θα κατατεθεί στους ομολογιούχους  οι οποίοι θα λάβουν ως εγγυήσεις ακίνητα της εταιρείας  και άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζονται μη λειτουργικά.
Πρόσθεσε ότι  δεν υπάρχει αίτημα χρηματοδότησης από τους ομολογιούχους όπως στην αρχική συμφωνία του περασμένου Φεβρουαρίου
Το επιχείρημα που  θα  τεθεί  στους εκπροσώπους των ομολογιούχων  είναι  ότι με το σενάριο της παύσης πληρωμών της εταιρείας θα λάβουν κατά προσέγγιση το 7%  της αξίας και σε διάστημα από 5 έως 7 χρόνια ενώ στο ενδεχόμενο υλοποίησης  μιας βίαιης  ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας η εισπραξιμότητα θα κυμανθεί στα επίπεδα του 20% με30% σε διάστημα από 12  έως  24 μήνες.
Οι ομολογιούχοι το επόμενο διάστημα θα δεχθούν  πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης με τη δημιουργία νέας εταιρείας η οποία  θα  είναι απαλλαγμένη από δάνεια.
Το ανώτατο στέλεχος  εκτιμά  ότι ο βασικός μέτοχος Δημήτρης Κουτσολιούτσος που κατέχει το 35,08% των μετοχών της  εταιρείας αναμένεται να δώσει την έγκρισή του στη γενική  συνέλευση των μετόχων για να υλοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης.
Το τελικό σχέδιο  προβλέπει ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αντίστοιχο  αίτημα  με βάση τα άρθρα 106β και 106δ του νόμου 3588/2007.
Κρίνεται απαραίτητα η συναίνεση των ομολογιούχων σε ποσοστό  40% όταν έχουν λάβει εξασφαλίσεις.
Τις  επόμενες 60 ημέρες θα πρέπει να έχουν γίνει οι γενικές τους  συνελεύσεις για την αποδοχή του σχεδίου 
Η εταιρεία Folli – Follie  στις αναμορφωμένες καταστάσεις εμφανίζει ίδια  κεφάλαια στα επίπεδα των 69,5 εκατ. ευρώ τα οποία όμως δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ζημιές και με βάση την έκθεση της PwC καθίστανται αρνητικά.
Το διοικητικό  συμβούλιο της Folli- Follie θα πρέπει να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα στην  επόμενη γενική συνέλευση.
Τέλος να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου διήρκησε περισσότερες από 12 ώρες και τα θέματα συζήτησης ήταν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις από την  PwCκαι το σχέδιο εξυγίανσης που έχει ως βασικό πυλώνα τους ομολογιούχους. 
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης