Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2019 - Στις 55,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2019 - Στις 55,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητος στις 52,6 μονάδες
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, εν μέσω ισχυρότερης ζήτησης και αυξημένου αριθμού πελατών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες, έναντι 55,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, διατηρώντας τον σύνθετο δείκτη PMI στις 52,6 μονάδες, στις οποίες είχε σκαρφαλώσει τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η ισχυρότερη ζήτηση βοήθησε στη διατήρηση του σταθερού ρυθμού δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν αυτός των Ταχυδορμίων και Τηλεπικοινωνιών.
«Τα στοιχεία για τον PMI του κλάδου υπηρεσιών ήταν αρκετά μεικτά, καθώς από τη μία οι δείκτες τρέχουσας κατάστασης δείχνουν μία ιδιαίτερα υγιή κατάσταση, με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την απασχόληση να εξακολουθούν να αυξάνονται έντονα λόγω της ισχυρής υποκείμενης ζήτησης από την εγχώρια αγορά», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Από την άλλη, οι μελλοντικοί δείκτες δημιουργούν ερωτήματα αναφορικά με το διάστημα κατά το οποίο ο κλάδος υπηρεσιών μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη σε αυτόν τον ρυθμό και να συνεχίσει να αντισταθμίζει τον αποδυναμωμένο μεταποιητικό κλάδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης