Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Αν συνεχίσει τις προκλήσεις, η ΕΕ να της επιβάλλει κυρώσεις - Περιοδεία σε Θράκη, Μακεδονία

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Αν συνεχίσει τις προκλήσεις, η ΕΕ να της επιβάλλει κυρώσεις - Περιοδεία σε Θράκη, Μακεδονία
Δεν θα δεχθώ καμία διαστρέβλωση του προγράμματος μας, να ακούτε αυτά που λέμε εμείς είπε ο κ.Μητσοτάκης
(upd2) Ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά και ότι είμαστε έτοιμοι να τείνουμε χείρα φιλίας αλλά θα το κάνουμε αν βλέπουμε σεβασμό στους κανόνες διεθνούς δικαίου έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Ορεστιάδα στο πλαίσιο της περιοδείας στον Έβρο.
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Κύπρο αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κοινή ενεργειακή πολιτική».
«Αν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης διεθνούς δικαίου, η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει κυρώσεις» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τόνισε ότι μεταφέρει μήνυμα ελπίδας απέναντι στο φόβο που κάποιοι καλλιεργούν.
Όπως είπε, η ΝΔ θα στηρίξει τις επιχειρηματικές προσπάθειες στην περιοχή, τονίζοντας ότι «το σχέδιό μας για περισσότερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια είναι επίκαιρο εδώ πέρα στον Έβρο.
Θα είμαστε αρωγοί σε οποιονδήποτε επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, θέλει να επενδύσει.
Καλή επιχείρηση είναι αυτή που στηρίζει τον εργαζόμενο.
Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα». 
«Δεν θα δεχτώ καμία διαστρέβλωση του δικού μας προγράμματος.
Να ακούτε αυτά που λέμε εμείς, όχι αυτά που λένε άλλοι για μας.
Αρκετά ψέματα είπαν οι ίδιοι για αυτούς, μην λένε και για μας» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.
«Έχουμε πολλά θέματα να διαπραγματευτούμε.
Ποιος θέλετε να την κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση.
Ο κ. Τσίπρας ή εμείς;
Χθες, πριν 4 χρόνια, κλείσανε οι τράπεζες.
Αν δεν ήταν η ΝΔ τότε, θα είχαμε πρόβλημα» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε την κριτική του κατά της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Λύσης του κ.Βελόπουλου.
«Δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας ψήφισαν στον Έβρο Χρυσή Αυγή και Βελόπουλο.
Δεν πρέπει να είναι στη Βουλή αυτά τα δυο κομματικά μορφώματα.
Πνέει θετικός αέρας, αλλά δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα είναι προεξοφλημένο» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσκεψη σε στρατιωτικό φυλάκιο

Νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα σιγουριάς και εθνικής αυτοπεποίθησης κατά την επίσκεψη του στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Θράκη και Μακεδονία.
Ο κ.  Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες φρουρούς που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή και ξεναγήθηκε στο φυλάκιο από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, κ. Χαράλαμπο Λαλούση.
«Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να σας επισκεφθώ ξεκινώντας αυτή την περιοδεία που κάνω στον Έβρο.
Είναι υποχρέωσή μου να βρεθώ πρώτα στο στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών.
Για άλλη μια φορά, να σας συγχαρώ και να επιβεβαιώσω το απόλυτα αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ιδίως σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνουμε και στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας για σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες πάντα, όμως, στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας.
Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας: το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό, για τα εθνικά συμφέροντα, σημείο» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος εξήρε το συνολικό κοινωνικό έργο του ελληνικού στρατού.
Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την υπηρεσιακή ετοιμότητα του ελληνικού στρατού, τονίζοντας ότι «για αυτό και επιμένω ότι πρέπει να εκπέμπουμε πάντα, ως χώρα, ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης».
«Μας κάνετε όλες και όλοι να αισθανόμαστε εξαιρετικά ασφαλείς» είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο διοικητή του Δ’Σώματος Στρατού.

Τριήμερη περιοδεία σε Θράκη, Μακεδονία

Σε εξέλιξη είναι από σήμερα το πρωί η τριήμερη περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ως απώτερο στόχο του έχει να πείσει και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που στις πρόσφατες ευρωεκλογές ψήφισαν την Χρυσή Αυγή ή την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου.
Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί πως εάν η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, τότε θα καταφέρει να εξασφαλίσει πέρα από προφανώς υψηλότερα ποσοστά και ισχυρότερη αυτοδυναμία.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει με κάθε ευκαιρία πως θα ήταν ένα πραγματικά καλό νέο να μην μπουν στη Βουλή τα δύο αυτά κόμματα.
Μάλιστα στην χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ψήφος στα δύο αυτά κόμματα δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά αλλά είναι ψήφος οργής, σημειώνοντας ωστόσο πως «τα κόμματα της οργής πέθαναν ή θα πεθάνουν σε αυτήν την κάλπη».
Ο κ.Μητσοτάκης θα αρχίσει την περιοδεία του από τον Έβρο  όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη.
Στις 18:00 το απόγευμα θα μεταβεί στην Κομοτηνή και στη συνέχεια θα βρεθεί στην Καβάλα.
Αύριο Σάββατο 29/6, ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κιλκίς και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει στις 14:00 μ.μ. συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή 30/6 το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στη Χαλκιδική και θα επισκεφθεί τα Νέα Μουδανιά, τον Πολύγυρο και τη Νικήτη.
Εν τω μεταξύ, στην πολιτική στόχευση και στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, συνδράμει και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος και αυτός δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα, ύστερα από μια «σιωπή» 10 ετών, καθώς πέρα από την πρόσφατη ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, χθες επισκέφθηκε συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, σήμερα θα πράξει το ίδιο σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε Καλαμαριά και Λαγκαδά ενώ αύριο Σάββατο θα βρεθεί στην Κομοτηνή για να παραστεί στην προεκλογική συγκέντρωση του Ευρυπίδη Στυλιανίδη ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα βρεθεί στις Σέρρες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης