Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Χωρίς βάσεις το ράλι στη Wall Street – Τι δείχνει η πορεία των κυκλικών μετοχών

tags :
JPMorgan: Χωρίς βάσεις το ράλι στη Wall Street – Τι δείχνει η πορεία των κυκλικών μετοχών
Αρνητική η εικόνα και στον δείκτη μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης Russell 2000
Για λανθασμένη πορεία της Wall Street κάνει λόγο η JPMorgan σε report της, τονίζοντας ότι τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones ακολουθούν ένα ράλι το οποίο δεν έχει ισχυρές βάσεις και σαφώς η αγορά «κάτι έχει καταλάβει λάθος».
Όπως αναφέρει ο Jason Hunter αναλυτής του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου οι επονομαζόμενοι κυκλικοί κλάδοι (σ.σ.: αυτοί που ακολουθούν τον οικονομικό κύκλο) δεν έχουν κατορθώσει να ανακάμψουν μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν τον Μάιο 2019, ενώ η στήριξη στον S&P 500 έχει προέλθει από τομείς όπως αυτός Κοινής Ωφέλειας και Σταθερών Καταναλωτικών Αγαθών.
«Οι μετοχές που ηγούνται στο ράλι δεν προσφέρουν και τόση αυτοπεποίθηση για το μέλλον.
Κατά την άποψή μας αυτή η εικόνα της αγοράς μπορεί να διαρκέσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα και υπό τις τρέχουσες συνθήκες το ράλι του S&P 500 θα είναι περιορισμένο», εκτιμά ο Hunter.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς, όντως, δεν στηρίζεται σε θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα, αλλά κυρίως στην ευχή ότι η Fed θα προχωρήσει, το επόμενο διάστημα, σε μείωση επιτοκίων.
Παράλληλα ο Hunter τονίζει ότι και η μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση στέλνει ορισμένα «σήματα κινδύνου» προς τους επενδυτές, εάν εξετάσουν με προσοχή την πορεία του δείκτη Russell 2000.

Ο δείκτης υποχώρησε σε κατάσταση διόρθωσης τον Μάιο 2019, ενώ δεν φαίνεται να έχει κατορθώσει να ανακάμψει ακόμη «και δεν πρόκειται να το πράξει εάν δεν ξεπεράσει τις 1.600 μονάδες», σημειώνει ο αναλυτής της JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης