Ευρωεκλογές 2019: Έκκληση στους Γερμανούς να ψηφίσουν κάνουν ο πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ της χώρας

Ευρωεκλογές 2019: Έκκληση στους Γερμανούς να ψηφίσουν κάνουν ο πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ της χώρας
Όποιος δεν θέλει να αφήσει την Ευρώπη στους εθνικιστές και σε εκείνους που θέλουν να τη διχάσουν έχει ακόμη επτά ώρες καιρό
Έκκληση προς τους Γερμανούς να προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών απηύθυνε και σήμερα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank - Walter Steinmeir σε δηλώσεις του στο γερμανικό RTL.
«Μια δημοκρατική Γερμανία σε μια ενωμένη Ευρώπη είναι μεγάλη τύχη και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να εργαστούμε για αυτό και αξίζει τον κόπο να πάμε να ψηφίσουμε», δήλωσε ο γερμανός πρόεδρος προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα του Βερολίνου, όπου ψήφισε.
Ανάλογη έκκληση, απηύθυνε και ο υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, οποίος τόνισε την ανάγκη να μην επαναληφθεί το λάθος με το δημοψήφισμα για το Brexit στην Βρετανία, όταν με ισχνή πλειοψηφία οι Βρετανοί αποφάσισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος που έκαναν πολλοί Βρετανοί, οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν. Βλέπουμε τώρα το χάος. Όποιος δεν θέλει να αφήσει την Ευρώπη στους εθνικιστές και σε εκείνους που θέλουν να τη διχάσουν, έχει ακόμη επτά ώρες καιρό», έγραψε ο Maas στο Twitter.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS