Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι μεγάλες μάχες της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη «Μηχανή του Χρόνου», στο Cosmote History HD

tags :
Οι μεγάλες μάχες της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη «Μηχανή του Χρόνου», στο Cosmote History HD
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο Cosmote History HD
Τις μεγάλες μάχες της πολεμικής αεροπορίας από τη Μικρασιατική Εκστρατεία μέχρι τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζει η εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της έρευνας με θέμα την ιστορία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (Δευτέρα 27/5, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).
Στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, για πρώτη φορά η ελληνική αεροπορία συμμετείχε σε έναν πόλεμο με δύναμη 120 αεροπλάνων.
Παρά τα προβλήματα, οι Έλληνες αεροπόροι κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλες νίκες απέναντι στους Τούρκους και να παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις των εχθρικών στρατευμάτων, σώζοντας χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες.
Η εκπομπή παρουσιάζει πώς η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε, χάρη στις επιτυχίες της, να αποσχιστεί από το Ναυτικό και τον στρατό, με τα οποία βρισκόταν σε αντιπαράθεση και να αποτελέσει αυτόνομη δύναμη με δική της ιεραρχία.
Η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει ακόμα, τις αερομαχίες ηρωικών πιλότων στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου, η ελληνική Αεροπορία αντιστάθηκε στην υπεροπλία των αντιπάλων.
Μετά τη συνθηκολόγηση, οι αεροπόροι κατέφυγαν στη Μέση Ανατολή, όπου συνέχισαν να μάχονται και να εκπαιδεύονται σε νέες τακτικές από τους Βρετανούς.
Εκεί, η Πολεμική Αεροπορία αναγεννήθηκε και οι χειριστές έδειξαν την υψηλή τους ποιότητα.
Τη δεκαετία του 50’, η Πολεμική Αεροπορία πέρασε στη νέα εποχή των τζετ.
Στην εκπομπή μιλούν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ιστορικοί, βετεράνοι αεροπόροι και απόγονοι πιλότων που «έπεσαν» την ώρα της μάχης.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.
Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης