Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Επιχρισμάτων επιβεβαίωσε τη δυναμική πορεία του κλάδου

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Επιχρισμάτων επιβεβαίωσε τη δυναμική πορεία του κλάδου

Ως ενεργό μέλος του CEPE, ο Σύνδεσμος συμμετέχει σε πολλά working groups, όπως το Public Affairs, και παρακολουθεί τις νομοθετικές εξελίξεις, με στόχο την ενημέρωση και προστασία των συμφερόντων των μελών του

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η 66η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών & Επιχρισμάτων (Hellenic Coatings Association), η οποία εστίασε στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε (2023), στο πρόγραμμα δράσης της χρονιάς που διανύουμε (2024), αλλά και στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Συγκριμένα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 σε αθηναϊκό ξενοδοχείο και κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Καραβασίλης εστίασε στις ποικίλες δραστηριότητες, το re-branding και την ανανέωση του Συνδέσμου, με στόχο τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αναγνωρισιμότητα, καθώς και στο εντυπωσιακό μέγεθος του κλάδου Χρωμάτων - Βερνικιών στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ουσιαστική αναφορά έγινε στη βιωσιμότητα, τη πράσινη μετάβαση και την ανταγωνιστικότητα, που παραμένουν βασικοί στόχοι όλων των εταιρειών.
Ως ενεργό μέλος του CEPE, ο Σύνδεσμος συμμετέχει σε πολλά working groups, όπως το Public Affairs, και παρακολουθεί τις νομοθετικές εξελίξεις, με στόχο την ενημέρωση και προστασία των συμφερόντων των μελών του. Με ανανεωμένη φυσιογνωμία εκπροσωπεί δραστηριότητες, όπως οι θερμοπροσόψεις που συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, και το χρώμα που αυξάνει το χρόνο ζωής των αντικειμένων που επικαλύπτει.
Ο κ. Καραβασίλης στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις του κλάδου λόγω της ενεργειακής κρίσης, της πράσινης συμφωνίας και ιδιαίτερα των αναμενόμενων νομοθετικών εξελίξεων στους κανονισμούς CLP, REACH, στη κυκλική οικονομία  και στις προδιαγραφές των δομικών υλικών. Το αυξημένο κόστος ενέργειας και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα σε συνδυασμό με το πληθωρισμό επηρέασε το κόστος κατασκευών και την κατανάλωση των νοικοκυριών. Παρά τις δυσκολίες, η χρωματοβιομηχανία πέτυχε θετικό πρόσημο το 2022 και το 2023 σε αντίθεση με τη βιομηχανία της Ευρώπης που παρουσίασε σημαντική υποχώρηση.
Αναφορικά με τις αρχαιρεσίες, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανανέωσε τη θητεία του ως Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Καραβασίλης (Druckfarben Group - KRAFT Paints), ενώ εξελέγη Αντιπρόεδρος η κ. Κατερίνα Χατζηνικόλα (Vechro), Γεν. Γραμματέας ο κ. Γιώργος Γραμματίδης (ER-LAC), Ταμίας ο κ. Γιώργος Βαρσαμής (Vernilac). Ως Μέλη ορίστηκαν ο κ. Δημήτριος Τσιμπούκης (CHROTEX), ο κ. Γεώργιος Βλαχάκης (ΝΕΟΚΕΜ ΑΕ.) και η κ. Θάλεια Κωνσταντινίδη (Berling ABEE). Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Τσιμπούκης βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο για την αξιοσημείωτη συνεισφορά του στον κλάδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 πλέον ετών.

Λίγα Λόγια για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Επιχρισμάτων

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Επιχρισμάτων, ιδρύθηκε το 1960 ως Πανελλήνια Ένωση Βιομηχανιών Χρωμάτων και Μελάνων (Π.Ε.Β.Χ.Μ.) με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών που ίδρυσαν τις πρώτες χρωματοβιομηχανίες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η εξέλιξη του Συνδέσμου είναι παράλληλη με τη σημαντική ανάπτυξη που γνώρισε ο κλάδος μέχρι σήμερα. Είναι πλήρες μέλος του European Council of the Paint, Printing Ink, and Artist’s Colours Industry (CEPE) και του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ). Μέλη τoυ Συνδέσμου είναι οι επιχειρήσεις που παράγουν χρώματα, βερνίκια, μελάνια, επιχρίσματα και δομικά υλικά, στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης