Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ορκισμένο να παλέψει για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ το ακροδεξιό κόμμα CasaPound

Ορκισμένο να παλέψει για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ το ακροδεξιό κόμμα CasaPound
Ορκισμένο να παλέψει για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ το CasaPound
Την πρόθεσή του να παλέψει για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ εξέφρασε εκ νέου το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα CasaPound, αυτή τη φορά διά στόματος του υποψηφίου για τις ευρωεκλογές, Carlo Andrea Cardona.
Μιλώντας στο ReteVeneta, υπογράμμισε τις «καταστροφικές» συνέπειες που είχε για την Ιταλία και άλλες χώρες η υιοθέτηση του ευρώ.
Το CasaPound ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο 2019.
Επισημαίνεται πως το «Italexit» προτάθηκε ως επιλογή από τα νυν κυβερνώντα κόμματα Λέγκα του Βορρά και Κίνημα Πέντε αστέρων.
Ο Carlo Andrea Cardona επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του να εγκαταλείψει η Ιταλία το μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι το Italexit είναι «θεμελιώδες» για το μέλλον της Ιταλίας.
«Η CasaPound είναι τώρα η μόνη πολιτική δύναμη που προωθεί την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Είναι μια απόσυρση θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της χώρας, διότι, παρά τα όσα μας λένε, αν δούμε τι συνέβη στα δεκαπέντε περίπου χρόνια από τότε που υιοθετήσαμε το κοινό νόμισμα, βλέπουμε μόνο καταστροφές για την Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, επέμεινε ότι το Brexit δεν είχε επηρεάσει την υποστήριξη του κόμματος για το Italexit, αλλά αντίθετα ανανέωσε τις προσπάθειές να εγκαταλείψει η χώρα το μπλοκ.
«Όσοι δεν είναι Βρετανοί βλέπουν το παράδειγμα του Brexit αρνητικά, αλλά οι Βρετανοί πραγματοποίησαν δημοψήφισμα και αποφάσισαν ότι τα συμφέροντά τους είναι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης