Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτήλας (ΝΔ): Ερώτηση στο ΥΠΕΝ για προσλήψεις στη ΔΕΔΑ

Φωτήλας (ΝΔ): Ερώτηση στο ΥΠΕΝ για προσλήψεις στη ΔΕΔΑ
Για προσλήψεις «ημετέρων» στη ΔΕΔΑ κάνει λόγo ο βουλευτής της ΝΔ
Ερώτηση προς το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για προσλήψεις στη Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (ΔΕΔΑ Α.Ε.), κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Αχαϊας της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.
Σε αυτήν τονίζει τα ακόλουθα: Στη συνέχιση των τακτοποιήσεων ημετέρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην περίπτωση της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (ΔΕΔΑ Α.Ε.) αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.
Η διοίκηση της εταιρείας πρόσφατα προχώρηση στην πρόσληψη τριών γενικών διευθυντών με βασικό κριτήριο το «βόλεμα» κομματικών φίλων, αφού δεν έχουν συναφές αντικείμενο με τις θέσεις ευθύνης, αλλά έχουν ξεκάθαρα σχέση με το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.
Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός βάσει ποιων κριτηρίων έγινε η επιλογή τους και εάν εξασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια, ποια είναι τα βιογραφικά τους και σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης με ΑΚΕ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Θέμα: Προσλήψεις ημετέρων στη ΔΕΔΑ Α.Ε.

Συνεχίζει τις τακτοποιήσεις ημετέρων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στη θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) – την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (ΔΕΔΑ Α.Ε.).
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, που σήμερα απασχολεί 30 άτομα, έχει αναλάβει την ανάπτυξη δικτύων σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα - πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης / Θεσσαλίας - και με βάση τον νόμο για τη διάσπαση της ΔΕΠΑ που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα πρέπει να συγχωνευθεί με τον τομέα υποδομών της ΔΕΠΑ και την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. (ΕΔΑ Α.Ε.). Πρόσφατα λοιπόν η διοίκησή της προχώρησε στην πρόσληψη τριών γενικών διευθυντών με βασικό κριτήριο - όπως προκύπτει από την επιλογή των προσώπων - το «βόλεμα» κομματικών φίλων.
Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων της εταιρείας, για τη θέση Γενικού Διευθυντή προσελήφθη ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δ. Αυλωνίτης με σπουδές στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές και τη διεθνή ανάπτυξη - όχι όμως σε αντικείμενο συναφές με την ενέργεια -, για τη θέση του Διευθυντή Προσωπικού προσελήφθη ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, Μαρίνος Ρουσιάς και στη θέση του Διευθυντή Οικονομικών, οι πληροφορίες μιλούν για τον Γιάννη Κλαυδιανό, συνιδιοκτήτη εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων.
Έτσι, διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε κομματικές προσλήψεις ανθρώπων που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο της ενέργειας, αλλά έχουν ξεκάθαρα σχέση με το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποια διαδικασία έγιναν οι παραπάνω προσλήψεις; Βάσει ποιών συγκεκριμένων κριτηρίων έγινε η επιλογή του Γενικού Διευθυντή, του Διευθυντή Προσωπικού και του Διευθυντή Οικονομικών; Εξασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια και εάν ναι, με ποιον τρόπο;
2. Κατά πόσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης, γνωρίζουν το αντικείμενο της νέας τους θέσης; Παρακαλώ να κατατεθούν τα βιογραφικά τους.
3. Σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές του Γενικού Διευθυντή, του Διευθυντή Προσωπικού και του Διευθυντή Οικονομικών; Παρακαλώ να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές του καθενός ξεχωριστά.  

Ο ερωτών βουλευτής
Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης