Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ της Ν. Ζηλανδίας – Θα ζητήσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Erdogan

Στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ της Ν. Ζηλανδίας – Θα ζητήσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Erdogan
Ο Erdogan είχε πει πως η Τουρκία θα έκανε τον δράστη να πληρώσει, εάν δεν το έκανε η Νέα Ζηλανδία
Στην Τουρκία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Winston Peters, ο οποίος αναμένεται να έχει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, από τα οποία και θα ζητήσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του προέδρου Erdogan, ο οποίος με αφορμή το μακελειό στο Christchurch είχε υποστηρίξει πως η Τουρκία θα κάνει το δράστη να πληρώσει, αν δεν το πράξει η Νέα Ζηλανδία.
Κατά την άφιξη του στην Τουρκία ο Peters υποστήριξε ότι «θέλουμε να θρηνήσουμε με τον τουρκικό λαό στη μνήμη των θυμάτων όσον αφορά το γεγονός» αλλά και να «έχουμε κάποιες ουσιαστικές συνομιλίες».
Οι δηλώσεις του Erdogan κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας για το μακελειό κατά μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία είχε προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών, με τη Νέα Ζηλανδία να κρίνει πως θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις.
Η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας Jacinda Ardern υποστήριξε ότι ο Peters μετέβη στη Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τις δηλώσεις Erdogan.
Όπως αναφέρεται οι Peters και Erdogan θα παραστούν σε έκτακτη συνάντηση του Οργανισμού για την Ισλαμική Συνεργασία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία γίνεται για τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία και για την ισλαμοφοβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης