Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κάιρο (29/4) η Hamas για συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Τι ζητά το Ισραήλ

Στο Κάιρο (29/4) η Hamas για συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Τι ζητά το Ισραήλ
Η αντιπροσωπεία θα συζητήσει μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Hamas στους μεσολαβητές Κατάρ και Αίγυπτο
Aντιπροσωπεία της Hamas θα επισκεφθεί το Κάιρο τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 όπου θα έχει συνομιλίες με στόχο την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε αξιωματούχος της Hamas στο Reuters την Κυριακή (28/4), μετά τις προσπάθειες των μεσολαβητών για επίτευξη συμφωνίας ενόψει της ισραηλινής επίθεσης στη νότια πόλη της Rafah.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η αντιπροσωπεία θα συζητήσει μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Hamas στους μεσολαβητές Κατάρ και Αίγυπτο, καθώς και την απάντηση του Ισραήλ, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Οι θέσεις των δύο πλευρών

Οι προηγούμενοι γύροι συνομιλιών απέτυχαν να γεφυρώσουν τα κενά στις θέσεις των δύο πλευρών.
Η Hamas θέλει μια συμφωνία για το οριστικό τέλος του πολέμου και το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ έχει προσφέρει μόνο προσωρινή κατάπαυση του πυρός για να απελευθερώσει περίπου 130 ομήρους που παραμένουν σε αιχμαλωσία και να επιτρέψει την παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Άλλωστε έχει διαμηνύσει ότι δεν θα τερματίσει τις επιχειρήσεις έως ότου επιτύχει τον στόχο που είναι να καταστρέψει τη Hamas.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Israel Katz δήλωσε χθες Σάββατο (27/4) ότι μια προγραμματισμένη εισβολή στη Rafah, όπου βρίσκουν καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, θα μπορούσε να ανασταλεί εάν προκύψει συμφωνία για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.
Ο σκληροπυρηνικός εθνικιστής υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich προέτρεψε την Κυριακή (29.4) τον Benjamin Netanyahu να μην υποχωρήσει από μια επίθεση στη Rafah και είπε ότι η συμφωνία με τις προτάσεις της Αιγύπτου θα συνιστούσε ταπεινωτική ήττα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης