Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακός διπλωμάτης: Η Βρετανία πρέπει να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου εάν παραταθεί το Brexit

Αυστριακός διπλωμάτης: Η Βρετανία πρέπει να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου εάν παραταθεί το Brexit
Η Theresa May αναμένεται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλες για να ζητήσει μια μικρή αναβολή του Brexit και μετά την 1η ιουλίου 
Την άποψη ότι η Βρετανία πρέπει να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου σε περίπτωση που παραταθεί η έξοδός της από την ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αυστρίας που μετέχει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο αυστριακός διπλωμάτης Gregor Schusterschitz δήλωσε πως «η Theresa May αναμένεται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλες για να ζητήσει μια μικρή αναβολή στη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μετά την αποτυχημένη ψηφοφορία της Πέμπτης (14/3) στο βρετανικό κοινοβούλιο το οποίο ωστόσο ενέκρινε την παράταση των διαπραγματεύσεων πέραν της αρχικής προθεσμίας στις 29 Μαρτίου.
«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι πραγματικά προτείνει η κυβέρνηση του Λονδίνου. Αν υπάρχει παράταση μετά την 1η Ιουλίου, τότε σε κάθε περίπτωση, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ψηφίσει τον Μάιο στις ευρωπαϊκές εκλογές» υποστήριξε ο Αυστριακός διπλωμάτης.
«Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ εκείνη που στις διαπραγματεύσεις για το Brexit απέρριψε κάτι για λόγους αρχής. Αυτό ισχύει και για το ζήτημα της επέκτασης το οποίο δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας μας « υπογράμμισε.
Αρκετοί ηγέτες της ΕΕ έχουν υποστηρίξει ότι είτε η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου ή θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτές προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε νομική πρόκληση σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας.
Ο Schusterschitz υποστηριξε ωστόσο, ότι η ΕΕ υπήρξε πολύ «μαλακή» με τη Βρετανία στην οποία επέτρεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα να διεξαγάγει τη συζήτηση για το Brexit στο Κοινοβούλιο της,
«Ίσως θα μπορούσαμε να είμαστε πιο σκληροί με τους Βρετανούς μερικές φορές», είπε.
«Δεν το κάναμε αυτό και έτσι επιτρέψαμε στους βρετανούς πολιτικούς να κοροϊδεύουν και να μην αντιμετωπίσουν πραγματικά τα δύσκολα ζητήματα της διαπραγμάτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης