Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μεικτή» εικόνα στην πετρελαϊκή αγορά - Απώλειες για το Βrent, κέρδη για το αμερικανικό αργό

«Μεικτή» εικόνα στην πετρελαϊκή αγορά - Απώλειες για το Βrent, κέρδη για το αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη +0,59%
Μεικτή εικόνα εμφάνισε σήμερα Πέμπτη (28/2) το πετρέλαιο, με το Brent να εμφανίζει σημαντικές απώλειες, ενώ το αμερικανικό αργό, ενισχύθηκε παρά την αύξηση παραγωγής στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε -0,59% στα 66 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,42% στα 57,18 δολ. ανά βαρέλι.

Μάλιστα, η παραπάνω πτώση ήρθε παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 8,65 εκατ. βαρέλια για τον εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 2,84 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά την παραγωγή της χώρας, αυτή παραμένει αυξημένη κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τα τέλη του 2018, στα 12,1 εκατ. βαρέλια ημερησίας παραγωγής, τα οποία και αποτελούν όγκο ρεκόρ.

«Οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών», ανέφερε νωρίτερα η τράπεζα ANZ.
Παράλληλα, τα ασθενέσθερα στοιχεία που αφορούν την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία άσκησαν επίσης πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, οι περικοπές που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδας ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία στηρίζουν την τιμή του πετρελαίου, αποτρέποντας μία περαιτέρω πτώση του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης