Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος από τις αποκαλύψεις ότι ο Trump θέλει τη μεταφορά ευαίσθητης πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία

tags :
Σάλος από τις αποκαλύψεις ότι ο Trump θέλει τη μεταφορά ευαίσθητης πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία
Σάλος από τις αποκαλύψεις στη Βουλή ότι ο Trump θέλει τη μεταφορά ευαίσθητης πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία
Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ, στην οποία προήδρευε τώρα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Elijah Cummings εξέδωσε μια προσωρινή έκθεση μετά από αρκετές καταγγελίες «για τις προσπάθειες στο Λευκό Οίκο να προχωρήσει στην μεταφορά εξαιρετικά ευαίσθητων πυρηνικών τεχνολογιών των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία σε ενδεχόμενη παραβίαση του Νόμου για την Ατομική Ενέργεια» με επικεφαλής τον Jared Kushner, τονίζει η ανακοίνωση της  Επιτροπής Εποπτείας του Σώματος.
Το σχέδιο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το επιβλέπουν  ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Michael Flynn, ο Kushner και ο Thomas Barrack, θα προέβλεπε την ανάπτυξη «δεκάδων πυρηνικών σταθμών» με την ονομασία «σχέδιο "Μάρσαλ της Μέσης Ανατολής» μέσω της εταιρίας IP3 έχει «δημιουργηθεί μια κοινοπραξία αμερικανικών εταιρειών για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στη Σαουδική Αραβία».
Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι οι προσπάθειες έγιναν χωρίς επανεξέταση από το Κογκρέσο «όπως απαιτείται από το νόμο" και μπορεί να συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Οι καταγγέλλοντες που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές διαδικαστικές και νομικές παραβιάσεις που σχετίζονται με την μεταφορά της πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία.
Έχουν προειδοποιήσει για συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ κορυφαίων συμβούλων του Λευκού Οίκου. Έχουν επίσης προειδοποιήσει για ένα εργασιακό περιβάλλον στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου που χαρακτηρίζεται από χάος, δυσλειτουργία και δυσκολία. Και έχουν προειδοποιήσει για πολιτικούς διορισμούς που αγνοούν τις οδηγίες από κορυφαίους συμβούλους δεοντολογίας στο Λευκό Οίκο, οι οποίοι επανειλημμένα και ανεπιτυχώς διέταξαν ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης Trump να σταματήσουν τις προσπάθειές τους».
Σύμφωνα με την έκθεση, οι προσπάθειες μεταφοράς της ευαίσθητης αμερικανικής πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία ενδέχεται να επιταχυνθούν μετά τις συναντήσεις στο Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Jared Kushner στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
«Η έρευνα της επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταφέρει ευαίσθητη πυρηνική τεχνολογία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία φαίνεται να είναι σε εξέλιξη.
Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, ο Πρόεδρος Trump συναντήθηκε με τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας στο Λευκό Οίκο για την ανταλλαγή πυρηνικής τεχνολογίας με χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας.
Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Kushner θα ξεκινήσει μια ξενάγηση στις πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής - συμπεριλαμβανομένου του Ριάντ - για να συζητήσει την οικονομική μερίδα του ειρηνευτικού σχεδίου της Μέσης Ανατολής της διοίκησης» τονίζεται στην έκθεση.
Η έκθεση περιγράφει νέα έγγραφα και ανακοινώσεις μεταξύ αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Michael Flynn, πρώην Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Κ.Τ. McFarland και πρώην Διευθυντής της NSC για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Derek Harvey καθώς και με τον Thomas Barrack, τον προσωπικό φίλο του Προέδρου Trump πολλών δεκαετιών και τον Πρόεδρο της Εναρκτήριας Επιτροπής του και τον Rick Gates, τον πρώην Αναπληρωτή Διευθυντή Καμπάνιας του Προέδρου Trump Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εναρμονιστικής Επιτροπής, ο οποίος τώρα παραδέχθηκε την ενοχή του για οικονομική απάτη και ψέματα σε ανακριτές.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης