Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

Παπαδημούλης: Οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου
Ή θα κάνουμε βήματα μπροστά και θα επιταχύνουμε τη διαδικασία ενοποίησης ή θα κάνουμε βήματα πίσω και θα βρεθούμε ενώπιον αποσύνθεσης είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι οι επόμενες ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019, είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στην χθεσινή ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».
«Ή θα κάνουμε βήματα μπροστά, και θα επιταχύνουμε τη διαδικασία ενοποίησης, ή θα κάνουμε βήματα πίσω, και θα κινδυνεύσουμε σύντομα να βρεθούμε ενώπιον αποσύνθεσης.
Αυτό είναι το δίλημμα των ευρωεκλογών» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
«Η «Προοδευτική Συμμαχία» στο ΕΚ είναι ένας χώρος διαλόγου από τις τρεις προοδευτικές ομάδες την Αριστερά, τους Πράσινους, τους Σοσιαλιστές.
Η Προοδευτική Συμμαχία είναι ιστορική και επείγουσα πρόκληση.
Αν δεν το καταφέρουμε αυτό η Ευρώπη θα κινδυνεύει ή από μια διαλυτική κρίση, γιατί η εκρηκτική αύξηση των ανισοτήτων θα την αποσυνθέσει, ή μπορεί να ενοποιηθεί σε ένα πολύ αυταρχικό μοντέλο τεράστιας πολιτικής και κοινωνικής οπισθοδρόμησης, που θα θυμίζει ιστορικά εγκλήματα που συνέβησαν πριν 80 χρόνια και που θα «ξεθεμελιώσει» ιστορικές κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού και της δημοκρατίας» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε, από την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού, δεν κερδίζει κυρίως η Αριστερά, αλλά κερδίζει η άκρα Δεξιά.
Επομένως, οφείλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σε αυτό το ερώτημα.
Γιατί δεν κερδίζει η Αριστερά;
Γιατί - πλην λίγων εξαιρέσεων, όπως η Ελλάδα - παραμένει στάσιμη ή και υποχωρεί σε όλες τις εκδοχές;
Αυτό είναι ένα ερώτημα-πρόκληση, που αφορά και στις τρεις πολιτικές οικογένειες που εκπροσωπούν και ιστορικά ρεύματα αυτής της ευρύτερης και πολύμορφης Αριστεράς. Την Σοσιαλδημοκρατία, τους Πράσινους και φυσικά την Αριστερά» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της ΕΕ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι όπως είναι σήμερα είναι μη υποστηρίξιμη, καθώς και η ίδια κάνει βήματα οπισθοχώρησης.
Γι' αυτό και δυναμώνει ο λαϊκίστικος ακροδεξιός κίνδυνος.
Γι' αυτό και πρέπει να υποστηρίξουμε το σχέδιο μιας ριζικής αλλαγής της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολιτικές συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, ικανής να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και να τηρεί τις συμφωνίες της Γενεύης για το προσφυγικό.
Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν ισχυροποιηθούν οι προοδευτικές δυνάμεις.
Πρέπει, λοιπόν, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές να έχουμε την ευρύτερη προοδευτική συμμαχία», είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εγχώρια πολιτική σκηνή..
«Ήρθε η ώρα αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη, να το κάνουμε και στην Ελλάδα.
Προτείνω, λοιπόν, να συγκροτηθεί ένας μονιμότερος χώρος διαλόγου και κοινής δράσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερες δυνάμεις της ανανεωτικής Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, με στόχο την συγκρότηση μιας νέας προοδευτικής, κοινωνικής πλειοψηφίας στην ελληνική κοινωνία, με σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης