Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα με διαθέσεις για υψηλότερα. Δικαιολογούν τεχνική αντίδραση οι τράπεζες μετά την πίεση των τελευταίων ημερών.

Θα εκλάβουμε την κίνηση καθαρά ως τεχνική αντίδραση. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η αγορά δεν μπορεί να ανέβει με τζίρο αλλά πέφτει εύκολα και μάλιστα με καλό τζίρο.

Δείτε για παράδειγμα τον όγκο συναλλαγών των μετοχών των τραπεζών στις τελευταίες συνεδριάσεις και κάντε μία σύγκριση με τις ανοδικές τους συνεδριάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αν εξαιρέσουμε την ανάληψη έργου από την Τέρνα και το λανσάρισμα του «Μάικ» από την MLS δεν έχουμε κάτι άλλο.

Για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι φυσικά καλή είδηση αφού παίρνει το έργο του αεροδρομίου στη Σεβρία (μετέχει σε κοινοπραξία η Τέρνα), ενώ για την MLS θα πρέπει να δούμε τις πωλήσεις.

Το βράδυ έχουμε και την S&P αλλά δεν νομίζουμε πως στην τρέχουσα περίοδο με τα πολιτικά θέματα ανοικτά και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών να είναι στα χαρτιά, ότι θα αναβαθμίσει την Ελλάδα. Ίδωμεν…

ALPHA BANK: Ξεχωρίζει στο άνοιγμα με άνοδο 2,2% αλλά την τιμή στα 0,93 ευρώ, αρκετά κάτω από τα 2 ευρώ που μας την έδιναν κάποτε ως play της χρονιάς και επενδυτική ευκαιρία.

Ο τραπεζικός κλάδος θέλει περισσότερη προσοχή ειδικά τώρα που η χώρα μπαίνει σε μία μακρά προεκλογική περίοδο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τα θέματα που είναι ανοικτά. Μάλλον θα παραμείνουν.

Μετά από 11 λεπτά συναλλαγών η Alpha Bank έχει όγκο 860 χιλ. τεμάχια τα οποία δεν είναι και λίγα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν κάτω από το 1 ευρώ όλες οι τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Έχουν αρχίσει πάλι οι κατηγορίες.

Τη μία φταίει ο σορτάκιας, την άλλη ο μεγάλος ξένος. Οι ίδιες οι τράπεζες δεν φταίνε ποτέ; Μια ματιά στις λογιστικές καταστάσεις αρκεί.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Φοβόμαστε ότι αν δεν λυθούν θέματα που είναι ανοικτά μέσα στην προεκλογική περίοδο, η καυτή πατάτα θα πάει στον επόμενο. Και έχετε δει τι συμβαίνει όταν καθυστερούμε.

Φορτωνόμαστε νέο χρέος και φόρους. Η χώρα πρέπει άμεσα να κάνει αυτά που πρέπει ώστε να μπορέσει να βγει στις αγορές. Αν δεν βγει ξέρετε που θα στραφεί για φθηνό χρήμα…

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η ανάληψη του έργου δίνει μία μικρή ανοδική κίνηση στη μετοχή. Στα 4,20 ευρώ με άνοδο 1,20% και όγκο κάτω από 4 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Νωρίς ξύπνησε ο πωλητής και άρχισε να πουλάει τη μετοχή μέχρι τα 3,9550 ευρώ. Έχει όγκο 8 χιλ. τεμάχια μετά από 8 λεπτά συνεδρίασης.

ΟΛΥΜΠ: Βιαστικός ο υποτιθέμενος πωλητής με 8 τεμάχια πήγε τη μετοχή στα 1,65 ευρώ και χρειάστηκε η παρέμβαση κάποιου ο οποίος με 2 τεμάχια την πήγε στα 1,70 ευρώ.

NEXANS: Ούτε σήμερα βλέπουμε εντολή αγοράς στα 1,60 ευρώ από τον προτείνοντα. Βλέπουμε εντολή στα 1,61 ευρώ από αυτόν που προσπαθεί να μπλοκάρει τη δημόσια πρόταση.

Αν βέβαια δεν είχε πάει το όριο στα 1,60 ευρώ το ΧΑ την πρώτη μέρα και το είχε πάει στα 1,64 ευρώ για παράδειγμα ίσως η Nexans να μην ήταν τόσο κοντά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης