Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Άκρως υποτονικό ξεκίνημα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Άκρως υποτονικό ξεκίνημα
ΑΓΟΡΑ: «Πάγωσε» η χώρα από την κακοκαιρία, «πάγωσε» και το ταμπλό από την απουσία επενδυτών. Περίπου 160 χιλ. ευρώ έκανε στο άνοιγμα. Δεν μπορεί να πάει μακριά έτσι.

Η αγορά χρειάζεται επενδυτές, αλλά οι επενδυτές θέλουν προοπτικές και εδώ αυτές είναι λιγοστές. Ακολουθάμε τις διεθνείς αγορές και συσσωρεύουμε γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι για την βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑ, αφού το πενιχρό επενδυτικό ενδιαφέρον δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Παραμένουμε αισιόδοξοι για τα καλά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου για τα οποία όμως απαιτείται υπομονή και κτίσιμο θέσεων στα χαμηλά.

Τα θεμελιώδη είναι ο οδηγός μας έστω και αν κάποιοι με τις λαμογιές τους κλόνισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και μας έχουν κάνει να αναρωτιόμαστε πλέον αν αυτά που διαβάζουμε στις λογιστικές καταστάσεις είναι πραγματικά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Δεν υπάρχουν πολλά να γραφτούν. Δεν υπάρχουν ειδήσεις. Καθημερινά κάτι αγορές ιδίων μετοχών ή αγορές από βασικούς μετόχους ανακοινώνονται. Καμία είδηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτονόμηση κάποιες μετοχές.

Μετά από 15 λεπτά συνεδρίασης οι μετοχές που έχουν κάνει πράξη είναι κάτω από 55. Μεταξύ αυτών που δεν έχουν κάνει πράξη και 4 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Και σήμερα ξεκίνησε με όγκο και αρκετές αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Στα πρώτα λεπτά ο όγκος ξεπέρασε τις 28 χιλ. τεμάχια.

Πωλητής στα 5,60 ευρώ με υψηλό στα 5,70 ευρώ από την προσπάθεια των αγοραστών, αλλά οι πωλητές φαίνεται πως κρατούν το πάνω χέρι.

EUROBANK: Με ανοδικές διαθέσεις και καλύτερο όγκο έναντι των άλλων τραπεζών. Φαίνεται πως η μετοχή έχει αγοραστή εδώ και μέρες και κρατάει την αποτίμηση πάνω από το 1,1 δισ. ευρώ.

AEGEAN: Με 20 χιλ. τεμάχια υποχωρεί κάτι παραπάνω από 1% και βρίσκεται στα 7,20 ευρώ.

LAMDA: Κάνει κίνηση για να ξεπεράσει τα 6 ευρώ, βρίσκεται οριακά υψηλότερα αλλά από τα 6,05 ευρώ και πάνω έχει στημένες μεγάλες εντολές πώλησης.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μικρή άνοδος, συνεχίζει ουσιαστικά την χθεσινή κίνηση με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Στα 75 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης